bezár
 

zene

2009. 02. 26.
Pink harmadik koncertje Budapesten, indul a turné
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Március 24-én harmadszor lép fel Magyarországon Pink, a többszörös Grammy-díjas amerikai rockénekesnő, akinek csütörtökön Antwerpenből indul Funhouse Tour című bő kéthónapos európai koncertsorozata.

prae.hu

Pink legújabb lemeze, a Funhouse tavaly ősszel jelent meg. Az album "So What" című dala első helyezett volt az amerikai Billboardon, valamint a brit, a német, és az írországi listákon.

Tavaly ősszel amerikai turnét bonyolított le. A mostani európai koncertsorozaton fellép Rotterdamban, Berlinben, Münchenben, Kölnben, majd Genfben, Zürichben, Párizsban és Dublinban. A sorozat záróakkordja Nagy-Britannia, május elején három koncertet ad a londoni 02 Arénában. A szőke énekesnő május végétől Ausztráliában lép fel.

A produkció kilenc kamionnal és hét turnébusszal érkezik Budapestre. A Papp László Budapest Sportarénában a 12x17 méteres színpadhoz kifutó is csatlakozik majd. A március 24-i koncert kivetítőn is követhető - írta a koncertet szervező Showtime Budapest közleményében.

Pink három öltözőt és egy gardrób helységet, valamint külön irodákat kért a stáb és a menedzsment számára. Öltözőjébe internetkapcsolatot, üvegajtós hűtőszekrényt, kényelmes kanapét, a környezetvédelem jegyében pedig külön gyűjtőt kért a papír- és a műanyag hulladéknak. Saját szakácsot hoz magával.

Pink előtt a nemrégiben felfedezett angol Raygun rockegyüttes "melegít be" a sportarénában.

Az amerikai énekesnő először 2004-ben adott koncertet Budapesten. Másodszor 2006-ban a Felvonulási téren rendezett Kapcsolat koncerten százezrek láthatták-hallhatták.

Pink - eredetileg Alecia Beith Moore - idén tölti be harmincadik életévét. Becenevét onnan kapta, hogy gyermekkorában nagyon gyakran elpirult. Egyetlen fehér kislányként egy fekete gospelkórus tagja volt, de énekelt punkegyüttesben is.

Tizenhat éves korában egy tehetségkutató versenyen fedezték fel, majd az ezredfordulón robbant be a nemzetközi élvonalba. Már a Can't Take Me Home című debütáló korongja is kétszeres platinalemez volt az Egyesült Államokban, két dala a slágerlisták élmezőnyébe került. Népszerű volt Missundaztood című albuma, annak Get The Party című indító dala, és 1,2 millió fogyott utolsó előtti, I'am Not Dead című lemezéből.

Az amerikai énekesnő eddigi lemezeiből 22 millió fogyott világszerte. A megszerzett Grammy-díjak mellett több jelölést kapott erre a trófeára (idén is jelölt volt). Nyert ezen kívül Brit Awards-ot, MTV Europe Music és MTV Australia Music Awards-ot, többszörös platinalemezes előadó. Öt stúdiólemeze mellett két DVD-je készült.

nyomtat

További írások a rovatból

Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Nils Frahm: Day

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés