bezár
 

zene

2009. 02. 25.
José Cura ismét Szegeden lép fel
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ismét Szegeden lép fel José Cura: a világhírű argentin származású tenort Puccini Toscajában láthatja áprilisban a Szegedi Nemzeti Színház közönsége - közölte a társulat következő havi előadásait beharangozó keddi sajtótájékoztatón Gyüdi Sándor igazgató.

prae.hu

Tájékoztatása szerint a neves tenor, aki tavaly tavasszal Verdi Otellójának címszerepét énekelte Szegeden, idén is két előadás erejéig, április 28-án és 30-án vendégszerepel a Tisza-parti városban. José Cura Cavaradossit énekli majd Puccini Toscájában, amelynek címszerepében Sümegi Esztert láthatja-hallhatja a közönség.

Márciusban a színház a Szegedi Kortárs Balett két Bartók-produkciójának felújított változatát is bemutatja: az előadás első felében a közönség teljesen új szereposztásban láthatja A csodálatos mandarint, amelyet - az előadás második részeként - A kékszakállú herceg vára követ.

A tévedések komédiája címmel március 13-án mutatják be Shakespeare vígjátékát, amelyet Bodolay Géza főrendező vitt színpadra. Arany László 1866-os fordítására alapozva a rendező tavaly készített új szövegkönyvet - ebből Nagyváradon rendezett már előadást, amelynek díszleteit most kölcsönadták a szegedi színháznak.

Gyüdi Sándor kiemelte: a harmadik bemutató egyben egy magyarországi premier is. William Schwenk Gilbert szövegíró és Arthur Sullivan zeneszerző kétfelvonásos operettjét, a Kalózkalandot március 20-án láthatja először a közönség.

A híres XIX. századi angol szerzőpáros művei az opera, az operett és a musical határán helyezkednek el, darabjaikban a különleges nyelvi és zenei humor együtt hat, a szöveg épp annyira fontos, mint a zene, a kettő kiegészíti egymást, az igazi abszurd angol humorral átszőve. Emiatt kevesen fordítanak tőlük. A mostani előadásban azonban a szellemesnél szellemesebb nyelvi megoldások követik egymást, a fiatal költő Varró Dániel tolmácsolásában - mutatott rá az igazgató.

A Kalózkaland egy fiúról szól, akit tévedésből kalóznak adtak, a nagykorúságot elérve azonban vissza kíván térni a tisztes társadalomba, s rögvest bele is szeret Mabelbe, az ellentengernagy lányába. Ez a szerelem súlyos konfliktusokat szül. A főszerepekben László Boldizsárt, Kónya Krisztinát és Vajda Júliát láthatja a szegedi közönség.

nyomtat

További írások a rovatból

Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
A 180-as Csoport című kötet bemutatója
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés