bezár
 

zene

2016. 04. 16.
Hibrid harmóniák a Müpában
A Fugato Orchestra és Tátrai Tibor műfaj-ötvöző estje
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hibrid harmóniák a Müpában Zene, amelyet többféle energia hajt: a jazz lazasága, a barokk kiműveltsége, a rock ereje, és a világzene frissessége – április 27-én a háromszoros Fringe-közönségdíjas Fugato Orchestra, a magyar zenei élet egyik legsokoldalúbb formációja ad koncertet a Müpában. Az est különleges vendége a Liszt Ferenc-díjas Tátrai Tibor lesz.  

A Fugato Orchestra a hazai koncertvilág egyik legszínesebb formációja. Zenéjük képies és elgondolkodtató, lendületes és humoros, bámulatos és virtuóz. A Fugato bátran feszegeti a határokat: a legkülönfélébb technikákat, hangszereket és stílusokat ötvözik, zenéjükben tökéletes harmóniába kerül a szimfonikus hangszerekkel a dobok, a basszusgitár, az énekesek  és az elektronika hangzása.

prae.hu

Rendszeresen lépnek fel Budapesten és vidéken. Neander-variációk c. első lemezük komoly nemzetközi sikereket aratott, emellett az International Live Award nemzetközi tehetségkutató verseny bécsi döntőjén megnyerték a legjobb magyar zenekarnak járó Hungarian Live Award díjat. Rendszeresen adnak közös koncertet Tompos Kátyával, Harcsa Veronikával, továbbá szerepeltek már Herczku Ágival és Nikola Parovval is, aki NOÉ c. második lemezükön is közreműködött.

A Müpához való kötődésük egészen a kezdetekhez nyúlik vissza, ugyanis a Művészetek Palotája zenei pályázatának győzteseként Alpár Balázs (zeneszerző) készítette el a Fugato közreműködésével a Palota új hang-arculatát. Mindig szívesen járnak a Müpában fellépőként és közönségként is, mert közel áll az együtteshez az a zenei sokszínűség és igényesség, amit a Müpa képvisel.

Most újra a Müpában találkozhatunk velük. Az április 27-i koncerten az együttest vezető Alpár Balázs szerzeményei csendülnek fel, amelyek izgalmas módon vegyítik a barokk kor zenei elemeit mai modern stílusokkal. Tátrai Tibor ezekben nem csak előadóként közreműködik, de egy saját szerzeménye is elhangzik majd a Fugato Orchestra új hangszerelésében.  

Fugato Orchestra- Kérges Máté fotója

Az esemény Facebook-oldala: https://www.facebook.com/events/1678165229132283/

A Fugato Orchestra a Youtube-on: https://www.youtube.com/playlist?list=PL27E0766DF9D5B8C9

A Fugato Orchestra honlapja: http://www.fugato.org/
 

Fotó: Kérges Máté

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bartók György szerzői estje a Fugában
Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés