bezár
 

zene

2016. 04. 15.
25 zenei ösztöndíjat adtak át idén
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Összesen huszonöt zenei előadóművészeti és alkotói ösztöndíjat adott át idén fiatal tehetséges művészeknek a Filharmónia Magyarország NKFT.

Tizenhárman kaptak Fischer Annie zenei előadóművészeti, nyolcan Kodály Zoltán alkotói és négyen Lakatos Ablakos Dezső dzsessz előadóművészeti ösztöndíjat - mondta el az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában Gál Bernadett, a Filharmónia Magyarország NKFT. régióvezetője.
    

prae.hu

Gál Bernadett felidézte, hogy a kulturális tárca 1998-ban alapította meg a Fischer Annie előadóművészeti ösztöndíjat, amelyet a következő években kibővített a dzsessz, a táncművészet, a zeneszerzés és zenetudomány, valamint a képző- és iparművészetek különböző ágaira.
    

A frissen kitüntetett Duleba Lívia fuvolaművész elmondta, hogy az elismerés számos olyan kapcsolat kialakítására is lehetőséget ad, amelyhez egy fiatal, pályakezdő művész máshogyan nem juthatna hozzá. Mint mondta, előadóként kötelességének érzi, hogy hangszeres és zenei tudását a maximálisra fejlessze, és ezt minél szélesebb közönségnek megmutassa.
    

Az ösztöndíj a pénzbeli támogatás mellett fellépéseket is biztosít a díjazottak számára. Az egy évre szóló ösztöndíjra legfeljebb kétszer lehet pályázni.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés