bezár
 

film

2016. 04. 12.
A Liliom ösvény magyarországi premierje a Titanic filmfesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Liliom ösvény magyarországi premierje a Titanic filmfesztiválon A Titanic Filmfesztivál kedd esti kiemelt gálavetítése Fliegauf Bence Liliom ösvény ​című alkotásának első hazai bemutatkozása lesz. A film egy anya és kisfia utazását kíséri végig egy mesékkel, emlékekkel és belső démonokkal övezett úton. A Liliom ösvény világpremierje a Berlinalén volt idén februárban.

„Mi történik akkor, ha a gyerekünknek nem könyvből mesélünk, hanem mi magunk találunk ki valamilyen történetet? A szereplők egyre ismerősebbek lesznek. Mintha már találkoztunk volna velük, és ismernénk ezt a mesét. Szédítő utazás veszi kezdetét saját magunkban, saját magunkkal – még szerencse hogy egy gyerek fogja a kezünket.  Az összes vágyunk, félelmünk, minden álmunk benne lesz ebben a mesében. A gyerek másképpen hallgatja ezt a  mesét, mint többit. Valahogy mélyebben figyel. A mese nem lehet hazug, sem képmutató, mert a hamar megunja az ilyesmit. Figyelni kell, jól kell mesélni. És ennek a legbiztosabb módja az, ha a saját mesémet mesélem. Rebeka lefekteti kisfiát, Danit. Úgy alakul, hogy aznap este nem könyvből mesél. Elindulnak a Liliom ösvényen.”

prae.hu

Fliegauf Bence rendező, forgatókönyvíró 1974-ben született Budapesten, jelenleg is ott él. Tejút (2007) című filmjét a Locarnói Nemzetközi Filmfesztiválon Arany Leopárd-díjjal tüntették ki. Csak a szél (2012) című alkotását a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon a zsűri nagydíjával, az Ezüst Medvével jutalmazták.

Liliom ösvény

A mai premieren (Uránia Nemzeti Filmszínház, április 12., kedd. 20.00 órai kezdettel) a rendező és alkotótársai is részt vesznek.

Jegyek az előadásra még korlátozott számban kaphatók.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
A 14. Frankofón Filmnapokról

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés