bezár
 

irodalom

2016. 04. 11.
A költészet napja - Elkezdődött a Versmaraton
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Elkezdődött a hatodik Versmaraton hétfőn délelőtt a Magyar Rádió Márványtermében, ahol Az év versei 2016 című antológiában szereplő költők tizenkét órán át olvassák fel szerzeményeiket a költészet napja alkalmából.

A Magyar Napló Kiadónál megjelent  Az év versei 2016 című antológiában idén 103 költő szerepel, többek között, Ágh István, Pollágh Péter, Tóth Erzsébet, Térey János, Marno János, Simon Adri, Czigány György, Serfőző Simon, Mezey Katalin, Kukorelly Endre és Vass Tibor.

prae.hu

Az eseményen az antológiából hangzanak el költemények a szerzők előadásában. A kiadó vezetője, Oláh János hangsúlyozta: a kötetben 40 irodalmi folyóirat és műhely tavalyi verstermésének legjava szerepel.

Az MTVA és a Duna Médiaszolgáltató Zrt. együttműködésével megvalósuló költészet napi rendezvényen 60 költő olvas fel verseiből. A szerzőkkel a felolvasás előtt a rádió munkatársai beszélgetnek.

A Versmaratonhoz kapcsolódva idén is megszervezik a Kálvin téri aluljáróban a Költészet vásárát. A rendezvényen az érdeklődők nyolc kiadó kínálatából válogathatnak, személyesen találkozhatnak számos kortárs szerzővel, miközben a pódiumszínpadon megzenésített versek előadói fognak fellépni félóránkénti váltásokkal.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés