bezár
 

irodalom

2016. 04. 07.
A költészet napja - Irodalmi gála és előadás a Magyar Művészeti Akadémián
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Irodalmi gálával, beszélgetésekkel, vers- és prózaösszeállításokkal várja az érdeklődőket pénteken a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) a Pesti Vigadóban, ahol Világegész és töredék címmel előadás hallható hétfőn, a magyar költészet napján.

A pénteki rendezvényen beszélgetések, vers- és prózaösszeállítások, Cseh Tamás-Bereményi Géza-dalok várják az érdeklődőket. Az eseményen elhangzik Ágh István Öt virágének című versciklusa Kocsár Miklós akadémikus, Kossuth-díjas zeneszerző megzenésítésében, valamint Dubrovay László Kossuth-díjas zeneszerző, akadémikus József Attila Gyöngykoszorú című versciklusára írt dalai Halmai Katalin és Holics László előadásában - közölte az MMA csütörtökön az MTI-vel.
    

prae.hu

A gálán kortárs magyar írók, költők műveiből készült versszínpadi összeállítások is elhangzanak, mások mellett Lázár Ervin, Hernádi Gyula, Czakó Gábor, Dobai Péter, Farkas Árpád, Jókai Anna, Király László és Kiss Anna művei. A gálán közreműködik Kubik Anna és Rátóti Zoltán, Nyári Szilvia, Lux Ádám és Szélyes Imre színművész, valamint az MMA rendes tagjai. A Cseh-Bereményi-dalok Joós Tamás és Hegyi Norbert előadásában csendülnek fel.
    

A rendezvényen bemutatkozik az MMA Irodalmi Tagozatának támogatásával kiadott vers- és prózaantológia, a kötetekben az akadémikusok legfontosabb művei kapnak helyet. A kiadványokról irodalmi témájú beszélgetések lesznek a Kossuth-díjjal frissen kitüntetett akadémikusokkal, Kiss Anna és Serfőző Simon költőkkel, valamint a szerkesztőkkel, Erős Kinga esszéistával, az Orpheusz Kiadó vezetőjével és Oláh János szerkesztővel.
    

Az MMA támogatásával megvalósuló Világegész és töredék című előadáson József Attila töredékei szólalnak meg Csontos János kiegészítésével a magyar költészet napján, a Pesti Vigadó Sinkovits Imre kamaraszínpadán. Az előadáson a műsort rendező, szerkesztő Erdélyi György színművész mellett Császár Angela színművész, az MMA rendes tagja, valamint Grencsó István és Miklós Szilveszter muzsikusok lépnek színpadra.
    

Az MMA honlapjának aloldalaként működő tévén akadémikusokról szóló riportok, kisfilmek, és más tartalmak mellett az Irodalmi Tagozat művészei is bemutatkoznak. A Saját hangon elnevezésű csatornán - és a Magyar Művészeti Akadémia YouTube-gyűjtőoldalán - az Irodalmi Tagozat tagjai, mások mellett Mezey Katalin, Serfőző Simon, Fekete Vince, Temesi Ferenc, Farkas Árpád, Vári Fábián László és Oláh János olvassák fel saját verseiket.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés