bezár
 

irodalom

2016. 04. 07.
Az év versei 2016 - Versmaraton a költészet napján
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Több mint 50 kortárs szerző olvassa fel verseit tizenkét órán át a Magyar Rádió Márványtermében április 11-én, a költészet napján, az immáron hatodik alkalommal megrendezett Versmaratonon.

A Versmaratont délelőtt Doncsev András, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kulturális főszerkesztője; Oláh János, a Magyar Napló Kiadó vezetője; Szentmártoni János, a Magyar Írószövetség elnöke és Zsille Gábor, Az év versei 2016 és a Magyar Napló versrovatának szerkesztője nyitja meg.

prae.hu

Ezután felolvasás következik az Az év versei 2016 című antológiából, melyben szerepel, többek között, Ágh István, Tóth Erzsébet, Térey János, Pollágh Péter, Marno János, Simon Adri, Czigány György, Serfőző Simon, Mezey Katalin és Vass Tibor.

A rendezvény internetes oldala szerint a tizenkét órás felolvasáson a hagyományokhoz híven minden résztvevő költővel rövid beszélgetést folytat a rádió egy-egy munkatársa. Az egész napos műsort élőben lehet majd követni a mediaklikk.hu internetes oldalon keresztül, valamint az esemény teljes hanganyagát DVD formában is megjelentetik. A Versmaraton fővédnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége.

A Kárpát-medence legnagyobb költészet napi rendezvénysorozata idén két új elemmel is bővült, a már lezajlott HangHordozók énekmondó versennyel és az április 9-i Költők futása című eseménnyel. Utóbbi alkalmon szombaton délelőtt több mint 20 kortárs alkotó egy 42 kilométerest távot fog teljesíteni váltófutásban a főváros XII. kerületében található Költő utcában, a programhoz bárki csatlakozhat.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés