bezár
 

zene

2016. 04. 07.
Julian Rachlin lesz a BTF nyitóestjének szólistája
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Julian Rachlin lesz a BTF nyitóestjének szólistája Április 8-án a 36. Budapesti Tavaszi Fesztivál nyitóestjén a Budapesti Fesztiválzenekar koncertjén Kim Kashkashian betegsége miatt a virtuóz hegedűs-brácsás Julian Rachlin fogja játszani Bartók Béla Brácsaversenyét.

A boszorkányos technikájáról és mély zenei érzékenységéről ismert világhírű, litván származású hegedű- és brácsaművész tanulmányait hatéves korában kezdte, és hét évvel később már elnyerte Az év ifjú muzsikusa megtisztelő címet.

prae.hu

A sikernek köszönhetően Lorin Maazel meghívta a Berlini Fesztiválra, majd egy nemzetközi turnéra, ahol a Pittsburghi Szimfonikusokkal kísérte.

Julian Rachlin Julia Weseley fotója

Minden idők legfiatalabb szólistájaként lépett fel a Bécsi Filharmonikusokkal, Riccardo Muti vezetésével. Karrierje során a világ nagy zenekaraival dolgozott együtt, olyan karmesterek társaságában, mint Myung-Whun Chung, Bernard Haitink, James Levine, Sir Neville Marriner, Zubin Mehta vagy Yehudi Menuhin. Kamarapartnerei közt találjuk többek között Martha Argerichet, Jurij Basmetet, Gidon Kremert, Mischa Maiskyt és Msztyiszlav Rosztropovicsot.

Julian Rachlin - Janine Guldener fotója

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés