bezár
 

irodalom

2016. 04. 06.
A költészet napja - Online videopályázat, verskoncertek és gálaműsor Ferencvárosban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Többek között középiskolásoknak szóló online videopályázat, egész napos verskoncert és gálaműsor is várja az érdeklődőket a költészet napja alkalmából Ferencvárosban.

A IX. kerületi Polgármesteri Hivatal közleménye szerint másodjára rendezik meg a József Attila mindenkiNET című videó pályázatot, amellyel elsősorban a középiskolásokat szeretnék megszólítani. Az érdeklődők a verseny internetes oldalán hétfőig tölthetik fel legfeljebb hét perces videóikat, amelyekben a pályázati kiírás szerint szóbeli vagy megzenésített formában el kell hangoznia egy József Attila-versrészletnek.
    

prae.hu

A videók közül közönségszavazással és szakmai zsűri döntése alapján választják ki a győzteseket. A már feltöltött alkotások legjobbjait április 11-én levetítik a Gát utcai József Attila Emlékhelyen, amely egész nap ingyenesen látogatható, és délután 14 és 16 órakor tárlatvezetéssel várja az érdeklődőket.
    

A Kálvin téri aluljáróban hétfőn egész nap megzenésített költemények hangzanak el a színpadon, a helyszínen a Költészet Vására című rendezvény részeként több könyvkiadó bemutatkozik, valamint az olvasók kortárs költőkkel is találkozhatnak. A nap folyamán ugyancsak verskoncertek várják az érdeklődőket a Ráday utca szórakozóhelyein.
    

A Pinceszínházban délután pódiumbeszélgetést rendeznek József Attila halálának körülményeiről Garamvölgyi László kriminálpszichológus, Tarján Tamás irodalomtörténész és Németh Attila pszichiáter részvételével, míg a Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjteményben tárlatot nyitnak meg a költészet napi versillusztrációs pályázat alkotásaiból, a József Attila lakótelepen pedig koszorúzással emlékeznek a költő szobránál.
    

A költészet napja alkalmából ingyenes, előzetes regisztrációhoz kötött gálaműsort tartanak a Patrona Hungariae Iskolában, ahol a József Attila Vers-Dal Fesztivál, a Ferencvárosi József Attila Versfesztivál és a HangHordozók énekmondó pályázat legjobbjai mellett a Misztrál Együttes ad koncertet.
    

A költészetnapi programokat Ferencvárosban a Szavalj velünk a Bakáts téren! című rendezvény zárja - olvasható a közleményben.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés