bezár
 

zene

2016. 04. 05.
Dzsesszkoncertek a BMC Opus Jazz Clubban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Budapest Music Center Opus Jazz Clubja három kiemelkedő dzsesszkoncertnek ad otthont a Budapesti Tavaszi Fesztiválon a következő két hétben.

Szombaton a francia, német és svájci zenészekből álló Out of Land kvartett áll az Opus színpadára. Az európai dzsessz új generációjának négy világhírű muzsikusa koncentrált, kommunikatív, dialogizáló zenéje a költőiség és a tudattalan között vibrál - szerepel a szervezők által az MTI-hez eljuttatott ajánlóban.
    

prae.hu

A négyes énekese és zenei motorja az "énekes akrobataként" számon tartott svájci Andreas Schaerer. Az Out of Landben Schaerert két francia, Emile Parisien (szaxofon) és Vincent Peirani (harmonika), valamint a német zongorista, Michael Wollny egészíti ki.
    

Három nappal később, április 12-én a katalán származású francia bőgős, Renaud Garcia-Fons Linea del Sur nevű formációjával lép az Opus színpadára. A virtuóz játékú Garcia-Fons a klasszikus, a dzsessz és a világzene között járja egyéni útját. A Linea del Surben Kiko Ruiz gitáros, David Venitucci harmonikás és Pascal Rollando ütőhangszeres játszik még.
    

Április 18-án a francia Henri Texier Hope Quartet zenél a BMC-ben. A formáció vezetője, Henri Texier nagybőgős a hatvanas években induló dzsesszgeneráció szimbolikus figurája. Legalább száz lemezen játszott eddig, saját neve alatt húsznál több felvétele jelent meg. A párizsi klubok világából indult muzsikus zenei világa olyan világnagyságok közvetlen hatása alatt formálódott, mint Bud Powell, Kenny Clarke, Lee Konitz, Dexter Gordon, Art Taylor, Don Cherry, Art Farmer vagy Johnny Griffin.
    

A Henri Texier Hope Quartetben Henri Texier mellett Sébastien Texier (klarinét, szaxofon), François Corneloup (szaxofon és Louis Moutin (dobok) szerepel.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés