bezár
 

zene

2016. 04. 03.
Keller András ismét a legnagyobbak között
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Keller András ismét a legnagyobbak között Március 20. és április 10. között az Egyesült Királyságokban tart mesterkurzust Keller András a cornwalli IMS Prussia Cove klasszikus zenei szeminárium meghívott vendégeként. A Liszt Ferenc-díjas hegedűművész évek óta sikeresen vesz részt az eseményen a világ legnagyobb művészeivel karöltve.

A cornwalli mesterkurzusokat 1972 óta rendezik meg. Ez volt az az év, amikor Végh Sándor világhírű hegedűművész, kvartett-primárius és kamarazene-professzor először hívta meg diákjait Cornwallba egy közös kurzusra. Azóta minden évben tavasszal megtartják a „tavaszi iskolát”, amelyen több száz kiváló tanulni vágyó zenész vesz leckéket világhírű művészektől. Az általuk tartott mesterkurzusok a közép-európai hagyományoktól inspirálva nyújtanak kiemelkedő zenei képzést a jövő legtehetségesebb fiatal zenészeinek. 

prae.hu

Keller András Liszt Ferenc-díjas, Érdemes Művész már több éve az esemény visszatérő oktatója a világ legnagyobb művészeivel karöltve. A mesterkurzusokon Keller András mellett olyan világklasszisoktól tanulhatnak a résztvevők, mint a német hegedűművész Gerhard Schulz,,a svéd csellóművész Frans Helmerson, vagy a brit zeneszerző, zongoraművész és karmester, Thomas Adès. 

Keller András

A szólistaként és kamarazenészként is világszerte ismert és elismert Keller András hegedűművész az 1987 óta működő Keller Quartet alapítója; 2007 óta a Concerto Budapest vezetője.  Művészeti vezetése alatt olyan világhírű magyar muzsikusok szerepeltek a zenekarral, mint Ránki Dezső, Kocsis Zoltán, Várjon Dénes, Kelemen Barnabás vagy Perényi Miklós. A kiváló magyar művészek mellett külföldi előadók is rendszeresen fellépnek a Concerto Budapest előadásain: a zenekar vendége volt már Jevgenyij Koroljov, Gennagyij Rozsgyesztvenszkij, Gidon Kremer, Kim Kashkashian, Sir James Galway, Isabelle Faust és Heinz Holliger vagy a következő évadban Boris Berezovsky és Anna Vinnitskaya.
 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Nils Frahm: Day

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés