bezár
 

film

2016. 03. 31.
Budapesten is szavazhatnak a fiatalok az Európai Filmakadémia egyik díjáról
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A magyar fiatalok 28 európai ország fiataljaival párhuzamosan nézhetik meg az Európai Filmakadémia Fiatal Közönség Díjának (Young Audience Award) három jelöltjét, és szavazhatnak a svéd Girls Lost, a török Rauf és a francia Miss Impossible című ifjúsági filmekről május 8-án a Tabán moziban.

A Filmalap és a Budapest Film Zrt. ismét közös mozizást szervez filmkedvelő fiatalok számára az Európai Filmakadémia (EFA) kezdeményezésére - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap csütörtökön az MTI-vel.
    

prae.hu

A szervezők idén először nyilvánosan hirdetik meg a részvételi lehetőséget 12-15 évesekből álló ötfős csoportok számára, abban bízva, hogy sok fiatal figyelmét felhívják a mozizásra mint értékes közösségi élményre.
    

A résztvevők a vetítések között magyar filmesekkel vitathatják majd meg a látottakat, és végül 1500 európai fiatallal együtt szavazhatják meg, hogy melyik film kapja az Európai Filmakadémia rangos elismerését. Az Európán átívelő eseményen a filmeket moziteremben, széles vászonra, nagy felbontásban és megfelelő hangminőséggel vetítik.
    

A program során a budapesti fiatalok többször online kapcsolatba lépnek a többi résztvevővel Európa-szerte.
    

A Filmalap 2013-ban azzal a céllal csatlakozott az Európai Filmakadémia Fiatal Közönség Díj kezdeményezéséhez, hogy elősegítse a fiatalok tudatos filmfogyasztóvá válását.
    

A rendezvény szorosan kapcsolódik a Budapest Film Zrt. Suli-Mozi elnevezésű, évek óta sikerrel működő programjához, amelynek szintén az a küldetése, hogy a fiatalok értő, tudatos és nyitott filmbefogadókká váljanak.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés