bezár
 

art&design

2016. 03. 30.
Meghosszabbították Steve McCurry kiállítását a Műcsarnokban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Két héttel meghosszabbították Steve McCurry kiállítását a Műcsarnokban; a Legendás fotók című tárlat a nagy érdeklődésre való tekintettel április 3. helyett április 17-ig tart nyitva.

A kortárs fotóművészet ikonikus alakjának kiállítását már az első két hét alatt több mint tízezren látták, a húszezredik látogatót pedig csütörtökön várják - közölte az MTI-vel szerdán a Műcsarnok.
    

prae.hu

Vasárnap 16 órától ezért nem záró-, hanem kísérőprogramként kerül sor Al Ghaoui Hesna újságíró-szerkesztő-riporter vetített képes előadására a Műcsarnok előadótermében, ahol McCurry néhány kiválasztott képét ismerhetik meg részletesen az előzetesen regisztrált érdeklődők.
    

Steve McCurry a nyolcvanas években bejárta Ázsiát, magas művészi színvonalon örökítette meg többek között Afganisztán szovjet megszállását is. Munkái magazinok és könyvek címoldalán szerepeltek; számos könyvet jelentetett meg, és világszerte több kiállítás is fűződik a nevéhez.
    

A Műcsarnokban látható tárlat több mint félszáz képen keresztül mutatja be a művész munkásságát: az Afganisztánban, Indiában, Kambodzsában, Tibetben és Pakisztánban készült fotókat egy dán műgyűjteményből válogatták.
    

A kiállításon megtekinthető Sharbat Gula afgán lány portréja is, amely a National Geographic 1985. júniusi számának címlapján jelent meg, és járta be később a világsajtót.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
Az acb Galéria Redők című tárlatáról
A teremtett „képzelet” határtalansága

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés