bezár
 

irodalom

2016. 03. 24.
A főváros támogatja a Könyvhét helyszínét
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Ünnepi Könyvhét Vörösmarty téri helyszínét Tarlós István főpolgármester, Láng Zsolt, a főváros tulajdonosi, gazdasági és közterület-hasznosítási bizottságának elnöke és Kocsis Máté alelnök is támogatja - közölte a Főpolgármesteri Hivatal csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a sajtóban megjelentekkel ellentétben a Vörösmarty téren nem lesz parkoló, és az említett bizottság már korábban döntött arról, hogy a téren rendezik meg a könyvhetet.
    

prae.hu

Hozzátették, hogy a tulajdonosi, gazdasági és közterület-hasznosítási bizottság március 8-i ülésén arról döntött, hogy a Vörösmarty tér Harmincad utca felőli részére adható közterület-használati engedély parkolás céljára.
    

A közterület-használatra kiadott terület a Vörösmarty téren megrendezendő események megtartását és a tényleges rendezvényi terület nagyságát nem befolyásolja, így a könyvhét által igényelt területet sem - írták.
    

"Egyidejűleg azonban szeretnénk kijelenteni, hogy a rangos kulturális rendezvénnyel tett kivétel nem jelenti azt, hogy a főváros közterületi állapotának rendezését szolgáló koncepció érvényesítéséről a főváros a jövőben lemondana" - áll a közleményben.
    

A Főpolgármesteri Hivatal arra reagált, hogy a Magyar Narancs, a 444.hu és a 24.hu portálokon olyan hírek jelentek meg, amelyek szerint a főváros tulajdonosi, gazdasági és közterület-hasznosítási bizottsága olyan döntést hozott, amellyel a könyvhét rendezvényt "kidobta", "száműzte", "kifúrta" a Vörösmarty térről.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés