bezár
 

irodalom

2016. 03. 19.
A Békés Pál-díj átadása a PIM-ben
2016. március 24., csütörtök, 16h, Petőfi Irodalmi Múzeum, 1053 Budapest, Károlyi utca 16.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Békés Pál-díj átadása a PIM-ben A 2013 januárjában megalakult Békés Pál Civil Társaság az író végakaratához híven díjat alapított, azt évenként ítéli oda. A díjátadásra minden évben Békés Pál születésnapjához, március 27-hez közel álló időpontban kerül sor.

PIMA százezer forintos jutalmat egy olyan szerző kaphatja meg, aki a megelőző időszakban különösen értékes prózai művel hívta föl magára a figyelmet. A társaság kuratóriumának tagjai: Závada Pál író (elnök), Merényi Ágnes szerkesztő és Reményi József Tamás irodalomtörténész. Ügyvezető: Hetés Andrea. Békés Pál hitt abban, hogy a történetek az emberiség legősibb és legféltettebb kincsei, ezért az alapítók a történetmondás hagyományának megőrzésére és megújítására, mint a díj odaítélésének egyik szempontjára tekintenek. A díj átadására 2016. március 24-én, csütörtökön délután 16 órától kerül sor a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

Esemény a PIM honlapján.

 

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés