bezár
 

film

2016. 03. 16.
750 művet neveztek a Friss Hús rövidfilmfesztiválra
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Több mint 150 magyar és csaknem 600 külföldi alkotást neveztek az idei Friss Hús nemzetközi rövidfilmfesztiválra, amelynek válogatásában 35 magyar és 17 nemzetközi filmet lehet majd megnézni március 30. és április 3. között a budapesti Toldi moziban.

A Daazo.com internetes filmes hálózat idén negyedik alkalommal rendezi meg a rövidfilmszemlét, amelyen ezúttal a 2014. január után készült alkotásokból lesz látható válogatás - olvasható a szervezők MTI-hez elküldött tájékoztatójában.
    

prae.hu

Az animációs és az élőszereplős filmeket külön kategóriába lehetett nevezni: a fesztivál utolsó napján három fődíjat osztanak ki - magyar élőszereplős, magyar animációs, valamint nemzetközi élőszereplős és animációs kategóriában.  
    

Az első fesztivál óta eltelt években a Friss Hús nemzetközi szekcióval, szakmai programokkal, közte a filmtervek bemutató pitchfórummal bővült.
    

A tájékoztató szerint a fesztivál magyar válogatásának legjobban sikerült filmjei az elmúlt időszakban sikerrel szerepeltek nemzetközi filmfesztiválokon: a tavalyi nyertest, Szilágyi Fanni Kamaszkor vége című alkotását a torontói fesztivál programjába is beválogatták, míg Kreif Zsuzsanna és Zétényi Borbála díjnyertes animációja, a Limbo Limbo Travel a Sundance fesztiválra jutott el.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
Csáki László: Kék Pelikan
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés