bezár
 

irodalom

2016. 03. 13.
Novellapályázat: Csernobil 30 – Az atomkatasztrófa gyermekei
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Novellapályázat: Csernobil 30 – Az atomkatasztrófa gyermekei A Próza Nostra online folyóirat irodalmi pályázatot hirdet a csernobili atomkatasztrófa 30 éves évfordulója kapcsán.

A tragédia nemcsak milliók életét változtatta meg, s hagyott nyomot számos társadalom emlékezetében, de alapvetően meghatározza posztapokaliptikus látomásainkat, fantáziánkat is. E kollektív trauma közvetve vagy közvetlenül tehát nagy hatással van az irodalomra és a populáris kultúrára egyaránt, gondoljunk csak a Nobel-díjas Szvetlana Alekszijevics, valamint Frederik Pohl dokumentumregényére, Tatyjana Tolsztaja A macskány című regényére vagy a Café Postnuclear című magyar képregényre. Ezért döntöttek úgy, hogy felmérik, milyen reflexiókat vált ki ma a téma a hazai közönségben.

prae.hu

A pályázatra bármilyen, a csernobili katasztrófát, annak okait, utóhatásait vagy más módon hozzákapcsolható történést feldolgozó, irodalmi igénnyel megírt prózai művet várnak zsánermegkötés nélkül. Regényrészlettel pályázni nem lehet. Pályázni csak magyar nyelvű alkotással lehet.

A beérkezett munkákat a Próza Nostra szerkesztősége, szakmai közössége bírálja el.

Határidő: 2016. április 26., hajnali 01:23:58 (a 4-es reaktor kigyulladásának időpontja).

Benyújtás:

A pályamunkákat elektronikus úton a prozanostra@gmail.com címre várják (csatolt fájlként doc, docx, rtf vagy pdf formátumban).

Kérik, hogy a pályázó a tárgymezőben tüntesse fel a ’Csernobil 30’ címet.

Határidő után beérkezett, illetve a terjedelmet meghaladó műveket nem bírálják el.

Terjedelem: max. 25.000 leütés.

Formai követelmények: Times New Roman betűtípus, 12-es betűméret, 1,5 sorköz.

Eredményhirdetés: május vége.

Díjazás:

A legjobb 3 pályamű megjelenési lehetőséget kap a Próza Nostra oldalán, a nyertes pedig értékes könyvcsomagban részesül az Agave Könyvek, a József Attila Kör, a Metropolis Media, a Twister Media és a The Black Aether, valamint Holló-Vaskó Péter (A. M. Aranth)  felajánlásainak köszönhetően.

Információ: http://www.prozanostra.com/iras/csernobil-30-az-atomkatasztrofa-gyermekei-novellapalyazat, prozanostra@gmail.com.

 

(Fotó: Csernobil, Zoriah, Flickr)

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés