bezár
 

film

2009. 02. 21.
Filmklub a Magyar Tudományos Akadémián
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Filmklub az Akadémián címmel indít vetítéssorozatot a Magyar Tudományos Akadémia. A rendezvény célja az elmúlt években a Magyar Filmszemlén bemutatott kiemelkedő ismeretterjesztő alkotások bemutatásán túl a bennük felvetett társadalmi, ökológiai problémák szélesebb körben való megismertetése.

prae.hu

Az MTA közleménye szerint március 4-től április 22-ig nyolc héten át várják az érdeklődőket szerdánként 17.30-tól az Akadémia székházában az ingyenes vetítésekre, amelyek után beszélgetés következik a film készítőivel és az adott szakterület egy-egy kutatójával. A vetítéssorozatot Csépe Valéria, az MTA főtitkárhelyettese nyitja meg. A nyitófilm március 4-én, szerdán a 40. Magyar Filmszemle tudományos szekciójának egyik nyertes alkotása, Mosonyi Szabolcs Pannon sivatag című filmje lesz.
A klímaváltozás ma már mindenki számára érzékelhetővé vált. A jelenségek és hatások fokozatosan egyértelművé válnak az emberek számára. De hogyan hat mindez Közép-Európa erdeinek élővilágára? Ezekre a kérdésekre ad választ a vetítés utáni beszélgetés meghívott vendége, Kertész Ádám, az MTA Földrajztudományi Kutatóintézet tudományos osztályvezetője.

A nyolc filmből álló vetítéssorozat alkalmával láthatják majd egyebek között 40. Magyar Filmszemle másik díjnyertes alkotását, ifj. Kollányi Ágoston Korhadó múlt, porladó jövő című, a bükkábrányi ősciprusokról szóló filmjét.

A 40. Magyar Filmszemle alkotásaiból szerepel még Szekeres Csaba Kollányi Ágoston-díjjal jutalmazott Nexus című filmje. A 39. Magyar Filmszemle díjnyertes alkotásait Török Zoltán Vidrasors című filmje reprezentálja, a 38. seregszemle "termését" pedig Kóthy Judit és Topits Judit Forró ősz a hidegháborúban - Magyarország 1956-ban című műve, valamint Tóth Zsolt Budapesti vadon című "fővárosunk élővilágáról" szóló filmje.

A vetítések programjában szerepel még Szekeres Csaba Három gyermek, három sors, valamint Molnár Attila Dávid Farkaslesen című munkája.

nyomtat

További írások a rovatból

A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
Luca Guadagnino: Challengers
Dev Patel: A Majomember
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Platon Karataev: Napkötöző


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés