bezár
 

színház

2009. 02. 20.
Jelentős végkielégítéssel távozott a Thália Színház volt igazgatója
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Összességében 20 milliós nagyságrendű összeggel távozott a napokban a Thália Színháztól a társulatot sok évben át irányító Megyeri László - tudta meg a sajtó fővárosi politikusoktól.

Szkéné színház

Bőhm András (SZDSZ), a Fővárosi Közgyűlés kulturális bizottságának elnöke és Horváth Csaba (MSZP) főpolgármester-helyettes egyaránt megerősítette a volt direktor távozását. Megyeri László februárig állt a társulat élén.

Bőhm András közölte: januárban a bizottság kérésére nem járult hozzá ahhoz, hogy közös megegyezéssel felmentse a direktort, akinek a hónap végéig szólt a kinevezése. Ha a bizottság hozzájárult volna ehhez, a 6 millió forint múlt évi prémiumon felül még 18 millió forint körüli összeget kellett volna kifizetnie az önkormányzatnak a direktor közalkalmazotti jogviszonya után.

Bőhm András megjegyezte, hogy Zimányi Zsófiának, aki februártól a Tháliát is igazgatja a Budapesti Fesztiválközpont Kht. mellett, volt jogi lehetősége arra, hogy végkielégítést fizessen az elődjének. Az, hogy végül milyen konstrukcióban, illetve hogy konkrétan mennyi pénzzel távozott az előző direktor, a bizottság elé kerülő pénzügyi beszámolóból később kiderül - tette hozzá.

A kulturális bizottság csütörtöki ülésén elfogadta az önkormányzat kulturális kht.-inak múlt évi beszámolóit. Ennek során elhangzott, hogy az Örkény István Színház a kiválását szorgalmazza a Madách Színházból. Tavaly egyébként a fővárosi önkormányzat 55 millió forint működési támogatást nyújtott az Örkény Színháznak.

Horváth Csaba elmondta, hogy elkészült az Örkény István Színház önállóvá válásának koncepciója, amit márciusban a szakbizottság elé terjeszt. A főpolgármester-helyettes ismeretei szerint az önállóvá válásnak 100 millió forint körüli pénzügyi vonzata lehet.
Bőhm András úgy vélte, hogy az önállóvá válásról ez év második felében lehet szó, miután megérkezik a tárcától a színházak finanszírozása. Hozzátette: azzal nem ért egyet, hogy más színházaktól vegyék el az Örkény Színház önállóvá válásához szükséges pénzt.

nyomtat

További írások a rovatból

színház

Podlovics Laura: Nem félünk a sötétben / Budapest Bábszínház, Kísérleti Stúdió
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés