bezár
 

film

2016. 03. 03.
Pódiumbeszélgetés Röhrig Gézával a 2. Magyar Filmhéten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Pódiumbeszélgetés Röhrig Gézával a 2. Magyar Filmhéten Az Oscar-díjas Saul fia főszereplője, Röhrig Géza és a film egyik producere, Rajna Gábor nyilvános pódiumbeszélgetésen vesznek részt 2016. március 3-án, csütörtökön 19 órakor a 2. Magyar Filmhéten.

A 88. Oscar-díjátadó gálán a legjobb idegen nyelvű film kategóriában Nemes Jeles László alkotása, a Saul fia győzedelmeskedett. Az alkotás a tavaly májusi cannes-i debütálása óta megállíthatatlan, és sorra kapja a legfontosabb elismeréseket. Az Amerikai Filmakadémia díját ebben a kategóriában korábban egyetlen magyar film, a Mephisto nyerte el 1982-ben, az utolsó magyar jelölt pedig a Hanussen volt 1989-ben. A magyar filmtörténet legnagyobb nemzetközi sikereket elért alkotása továbbra is látható a hazai mozik műsorán. 2016. március 3-án, csütörtökön este pedig Röhrig Géza és Rajna Gábor részvételével pódiumbeszélgetés keretében ismerkedhetnek a nézők a film főszereplőjével és egyik producerével a Cinema City MOM Parkban. A film a Filmhét hivatalos nyitófilmje volt, és a rendezvény keretében még március 4-én, pénteken 21:45 órától látható.

prae.hu

Saul fia

 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Luca Guadagnino: Challengers
Csáki László: Kék Pelikan
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés