bezár
 

film

2016. 03. 03.
Vetítéssorozat Popper Péter előadásaiból a DocuArtban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Vetítéssorozat Popper Péter előadásaiból a DocuArtban Amor Fati – Szeresd a sorsodat! címen hat részes sorozatra várják az érdeklődőket Popper Péter előadásainak egyedi videofelvételeiből a DocuArt moziban, 2016. március 10. és április 14. között, csütörtök esténként, 18.30 órakor.

A sokak által nagyra becsült pszichológus, valláspszichológus, író országszerte számtalan helyen és alkalommal tartott előadást a legszerteágazóbb témakörökben. Hosszú pályája során felhalmozott tudása, komplex világlátása, mély emberismerete és ellenállhatatlan humora mindig telt házat vonzott.

prae.hu

Hagyomány, hogy előadásai – melyekről eredetileg egyedi, saját használatra készültek a felvételek –, levetítésre kerülnek. Az ezekből készült könyvek témánként szerkesztve immáron egy sorozat részei. Az alábbi könyv alapjául szolgáló hat előadás most először kerül levetítésre a DocuArt moziban, a könyv áprilisban a 23. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra kerül a nagyközönség elé. Különleges értéke még ezeknek az előadásoknak, hogy csak egyszer hangzottak el, és több felvétel nem készült róluk.

Amor Fati

Amor Fati, ez a bölcs Nietzschei gondolat, ami erről a könyvről elsőre eszébe juthat az embernek. Szeresd a szükségszerűt, szeresd a sorsodat. A könyv fejezeteiből első pillantásra kiderül, milyen széles spektrumokon keresztül közelíti meg a szerző, az embert és sorsát, helyzetét a világban. Természetesen a tudományosság igénye nélkül. Nem hirdet osztatlan igét, sem bizonyosságot. Úgy ír, mint egy mesélő, mint egy olyan ember, akit minden érdekel, és úgy, ahogy azt mindig is vallotta magáról. Ő az a fajta szkeptikus, aki nem a mindent tagadás híve, hanem aki mindent lehetségesnek tart e világban és a túlvilágon egyaránt. Kiszolgáltatottak vagyunk az elemeknek, a saját megjelenési formánknak, érzékeinknek. Mégis oly sok csoda van bennünk és létezik körülöttünk, hogy egy élet is kevés elmerengenünk mindezen. Megismerni, pedig szinte lehetetlen vállalkozás. Végül marad a fenti gondolat, hogy az egyetlen értelmes dolog elfogadni és szeretni azt, amilyenek vagyunk, azt, amivé lettünk, teremtettünk.

Az első és utolsó alkalommal előadót is hívnak a vetítésre a szervezők, Paulinyi Tamás, író pszi kutató fog beszélni a film után.

Jegyár: 1250 Ft, a jegyek a helyszínen elővételben válthatók, vagy a docuart@docuart.hu email címen rendelhetők.

Helyszín: DocuArt mozi, Budapest, IX. kerület, Ráday u. 18.-Erkel u. 15. (Bejárat az Erkel u. felől).

Amor Fati

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
Luca Guadagnino: Challengers
Dev Patel: A Majomember
A 14. Frankofón Filmnapokról

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés