bezár
 

art&design

2016. 03. 01.
A restaurálás művészetéről Csíkszeredában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Pro Arte et Natura Alapítvány A restaurálás művészete címmel nyit poszterkiállítást pénteken Csíkszeredában, a Megyeháza Galériában - közölte kedden az MTI-vel az alapítvány.

A kiállítás a restaurátorművészet titkait kívánja megosztani a széles közönséggel, a műtárgyvédelemben érdekelt tudományos szakemberekkel és nem utolsó sorban azokkal a döntéshozókkal, akik felelősek a kulturális örökség fennmaradásáért. A kiállítandó posztereken 28 jelentős, megvalósult restaurátori feladatot ismerhetnek meg a látogatók, amelyek között Erdélyben létrejött munkák is láthatók.
    

prae.hu

A Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával megvalósuló kiállítás létrehozásában az alapítvány a Magyar Restaurátorok Egyesületével működött együtt. A kiállítás védnökségét Borboly Csaba, a Hargita megyei önkormányzat elnöke vállalta.
    

"Remélem, örömüket lelik majd a látogatók a kiállított poszterek tanulmányozásában! Látogassanak el az alkotások őrzési helyére is, hogy a valóságban is meggyőződhessenek munkánk eredményességéről" - idézte a közlemény Szentkirályi Miklóst, a Magyar Restaurátorok Egyesületének elnökét.
    

"Különös öröm számomra, hogy ezzel a kiállítással szélesebb körben megismertethetjük értékes műemlékeinket" - közölte Lipthay Antal, a Pro Arte et Natura Alapítvány társalapítója, aki azt is bejelentette, hogy az alapítvány elnöki székében a székelyudvarhelyi születésű Ferencz Zoltán váltotta Szentkirályi Miklóst, aki tiszteletbeli elnökként segíti az alapítvány munkáját.
    

A Pro Arte et Natura Alapítvány 2014 októberében a Székelyföld történetét feldolgozó kiállítást mutatott be Gyergyószárhegyen. Az egyedülálló anyagot azóta Gyergyóújfaluban, majd Gyergyóremetén is bemutatták. A negyedik állomás Gyergyóditró lesz, ahol a Kőrösi Csoma Sándor művelődési házban csütörtökön nyílik meg a kiállítás.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés