bezár
 

art&design

2016. 02. 29.
Moholy-Nagy-ösztöndíjasok kiállítása nyílt a Fugában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tányérok, ékszerek, ruhák, bútorok, porcelánok, valamint egyedi tervezésű csomagolás is látható a tavalyi Moholy-Nagy László-ösztöndíjasok munkáit bemutató kiállításon, amely hétfő este nyílt meg a Fuga Budapesti Építészeti Központban.

Bendzsel Miklós, a Magyar Formatervezési Tanács (MFT) elnöke a kiállítás megnyitóján hangsúlyozta: a mintegy harmincéves hagyománnyal rendelkező Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíj fiatal formatervezőknek ad hat hónapon keresztül havi százötvenezer forintos támogatást, valamint szakmai segítségnyújtást.
    

prae.hu

"Ez a támogatás részleges önállóságot, részleges költségtérítést biztosít ahhoz, hogy a fiatalok minősített ötletüket elvigyék a termék, de legalább a prototípus elkészítéséig" - tette hozzá az elnök.
    

Hangsúlyozta: bátorítják a pályázatban azokat, akik vállalkozói-kivitelezői háttérrel rendelkeznek. A mostani kiállításon a hat kiállító közül négynek már sikerült megnyerniük egy-egy cég hozzájárulását  - tette hozzá.
    

Mint mondta, a szabadon választott tervezői feladatok megoldása mellett az idei pályázaton lehetőség nyílt gyártói együttműködéssel kidolgozott tervek megvalósítására, valamint elméleti kutatási téma feldolgozására is.
    

Felhívta a figyelmet Sass-Hegedűs Ágnes exkluzív porcelán tárgykollekciójára, amelyet a Herendi Porcelánmanufaktúrának készített.
    

Csortán Beáta Smart furniture collection elnevezésű ülőbútora retro stílusú, impulzív hatást nyújt Börcsök Anna Modern páncél, ékszer-metamorfózis nevű kreációja. Elegáns ruhákat tervezett Szabó Fruzsina a glitch térbeli esztétikájára épülő kollekciójába, míg Bartha Zsuzsanna tányércsaládjával a partiszervizek kínálatát célozta meg, Vöröss Bettina pedig egyedi csomagolásokat készített egy cég számára - sorolta az ösztöndíjasok munkáit az MFT elnöke.
    

Beszélt arról is, hogy a Magyar Formatervezési Tanács által lebonyolított pályázathoz ösztöndíjat ajánlott fel az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt.
    

A hat nyertes pályázó munkáit bemutató tárlat március 15-ig tekinthető meg.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
Az acb Galéria Redők című tárlatáról
(Súlyosan elfogult vélemény)
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Renaud-Delage: Gru 4
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés