bezár
 

art&design

2016. 02. 29.
Torok Melinda újvidéki festőművész munkái Budapesten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Torok Melinda újvidéki festőművész munkáit mutatja be az a kiállítás, amely Fények, jelek, rezgések címmel szerda este nyílik Budapesten, a Forrás Galériában a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Kárpát-haza Galéria eseménysorozatának keretében.

A március 16-ig látható kiállítást Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke nyitja meg, ünnepi beszédet mond Karvalics Helga, a Miniszterelnökség Intézménykoordinációs Főosztályának vezetője - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.
    

prae.hu

Mint írják, Torok Melinda pályafutása kezdetén olajjal, akrillal dolgozott, az utóbbi időben azonban már a rajz, az akvarell és a grafika inspirálja művészetét. Szívesen kísérletezget különböző technikákkal, ezzel is kiszélesítve önkifejezésének lehetőségeit. Színes alkotásainak dinamikáját geometrikus, hullámzó formák, változatos motívumok, ismétlődő alakzatok adják. Egyedi akvarelltechnikája variációk, különféle rétegek játékát adják, míg az összetett kompozíciók egyensúlyt, nyugalmat, őszinteséget sugároznak.
    

Absztrakt műveivel az összhang elérésére törekszik, melyet a színek, a fények és árnyékok tudatos alkalmazásával ér el - írták a tájékoztatóban.
    

Torok Melinda a Belgrádi Művészeti Egyetem Képzőművészeti Karán végzett 2002-ben, majd 2005-ben magiszteri diplomát szerzett. 2007-től az Újvidéki Egyetem Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karának egyetemi adjunktusaként dolgozik Szabadkán.
    

Több csoportos tárlaton vett részt Szerbiában, Lengyelországban, Franciaországban, Szlovéniában, Macedóniában és Magyarországon. Tagja a Szerbiai Képzőművészek Egyesületének (ULUS), a Szabadkai Művészeti Szalonnak és alapító tagja az ómoravicai 9+1 Művésztelep Ifjúsági Művésztelepének. 2007-ben megnyerte a Vajdasági Szép Magyar Könyv pályázat különdíját. 2013-ban munkásságának elismeréseként Forum Képzőművészeti Díjat kapott.
    

Művei megtalálhatóak magángyűjteményekben és közgyűjteményekben, köztük a Marcelland Nemzetközi Képzőművészeti Gyűjteményben, a szabadkai Városi Múzeumban vagy az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés