bezár
 

film

2016. 02. 29.
Oscar a Saul fiának: magyar filmé a legnagyobb amerikai elismerés
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Oscar a Saul fiának: magyar filmé a legnagyobb amerikai elismerés A Saul fia Oscar-díjat kapott. Ez azt jelenti, hogy 34 év után ismét a legmagasabb amerikai díjjal ismertek el egy magyar filmet. Utoljára 1982-ben Szabó István Mephisto című alkotása kapta meg a legjobb idegen nyelvű filmnek járó elismerést.

Nemes Jeles László rendező az A War (Egy háború) című dán, A kígyó ölelése című kolumbiai, a Theeb (Farkas) című jordániai és a Mustang című francia filmmel volt versenyben. 

prae.hu

A rangos elismerést, magyar idő szerint ma hajnalban, nem sokkal öt óra után vehette át a film rendezője, Nemes Jeles László a Los Angeles-i Dolby Színházban. A film immár Oscar-díjat, Golden Globe-díjat, és cannes-i nagydíjat is kapott.

A díjat átvéve Nemes Jeles László köszönetet mondott lenyűgöző stábjának, akik akkor is hittek a filmben, amikor rajtuk kívül még senki, egyben megosztotta a díjat a főszereplővel, Röhrig Gézával. Megköszönte a Sony Pictures Classicsnak a támogatást és Magyarországnak a film finanszírozását. "Az emberiség legsötétebb óráiban is talán van bennünk egy belső hang, amely lehetővé teszi, hogy emberek maradjunk. Erről a reményről szól ez a film" – fogalmazott.

Nemes Jeles László, Röhring Géza, Sipos Gábor és Rajna Gábor a 88. Oscar Gálán. Fotó: MTI/EPA

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
Alex Garland: Polgárháború
A 14. Frankofón Filmnapokról
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Bartók György szerzői estje a Fugában
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés