bezár
 

zene

2009. 02. 20.
Gótikus farsang a Diesel Klubban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nyolc fellépővel, köztük két svéd sztárcsapattal ünnepelhetik a farsangot a gótikus rock és a gótikus metál magyar rajongói szombaton a budapesti Diesel Klubban.

prae.hu

Az est főzenekara, az indusztriális glam rockban utazó Deathstars, valamint a melodikus death metált játszó Sonic Syndicate egyaránt lemezbemutató koncertet tart. Előbbi a január 30-án megjelent Night Electric Night című albumot, utóbbi a Love And Other Disasters című, tavaly ősszel kiadott lemezt mutatja be Magyarországon, ahol mindkét banda most turnézik először.

A szombat délután kezdődő és éjfél után véget érő rendezvény vigasság helyett a fellépők zenéjének jellegéből adódóan inkább farsangi borongásnak ígérkezik.

A farsang első fellépője a Decadence, aztán a Dharma és a Gyöngyvér következik, majd az esti főműsoridőben játszó svéd bandák után a Nevergreen, az Ideas és az October.

A szervezők számításai szerint a nyolc fellépő mindent egybevetve ötszörös lemezbemutatót és tripla lemezelőzetes koncertet abszolvál majd. A farsangon az is többszörösen bebizonyosodhat, hogy a gótikus hangulattól egyáltalán nem idegen a vérbő forróság, hiszen a komor hangulatokkal sikert elérő két svéd csapat hamisítatlan szexszimbólumokat tudhat tagjai között.

A sajtóanyagokból kiderül, hogy az alternatív zenei szcénákban feltűnő szexuális kisugárzásokra különös előszeretettel figyelő német KinKats magazin mindkét Budapesten farsangoló svéd banda egy-egy nagyágyúját bemutatta már: a Sonic Syndicate basszusgitárosában, Karin Axelssonban például a világ legdekoratívabb női bőgősét fedezték fel, de a Deathstars frontembere, Whiplasher Bernadotte szexuális vonzereje sem kerülte el figyelmüket. A magazin forró hangulatú fotózásai egyébiránt olyan sikert arattak, hogy a You Tube videómegosztón már a fotós műhelymunkákat bemutató klipek is megtalálták a maguk közönségét.

nyomtat

További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés