bezár
 

színház

2016. 02. 19.
MITEM - Nyolc előadására már elfogytak a jegyek
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az áprilisi Madách Nemzetközi Színházi Találkozó (MITEM) huszonkét előadásából nyolcra már teljesen elfogytak a jegyek, de a programban még számos érdekes, többek közt argentin, koreai, sőt kínai előadás is várja a közönséget.

A Törőcsik Mari és Trill Zsolt főszereplésével készülő Galilei élete, a Vidnyánszky Attila rendezte Psyché, a sepsiszentgyörgyi Vízkereszt, vagy amire vágytok című darabokra, valamint a spanyol A közönség, a francia Nevek erdejében, az argentin Othello és az orosz Korszerűtlen koncert című előadásokra már nem lehet jegyet kapni - közölte a Nemzeti Színház pénteken az MTI-vel.
    

Szkéné színház

A David Doiashvili rendezésében látható Éjjeli menedékhelyre pár nap alatt fogytak el a jegyek, ezért az előadást megismétlik, erre még akad szabad hely.
    

Az idei találkozón archaikus előadások, klasszikus és kortárs darabok egyaránt szerepelnek: Koreából egy autentikus sámánszertartást, Kínából egy szecsuáni opera-hagyományt míg Görögországból a Poliplanity független társulat Iliászát tekinthetik meg a nézők, a Szerb Nemzeti Színház Urbán András rendezésében pedig a Hazafiak című szókimondó vígjátékot mutatja be.
    

A programot egy olasz utcaszínház nyitja majd meg és a lengyel Teatr Wspólczesny Akropolisz című darabja zárja.
    

A találkozón Spanyolország, Svájc, Franciaország, Lengyelország, Szerbia, Görögország, Olaszország, Oroszország, Argentína, Kína, Korea, Grúzia, Románia és Magyarország előadásai kerülnek színpadra és olyan elismert rendezők mutatkoznak be, mint Thomas Ostermeier, Valére Novarina, Silviu Purcarete, Viktor Rizsakov, David Doiashvili, Valerij Fokin vagy Nyikolaj Roscsin.
    

2014-ben rendezték meg először a nemzetközi színházi találkozót azzal a céllal, hogy a magyar közönség megismerhesse a világ jelentős színházi műhelyeinek alkotásait, és a színházművészetében zajló folyamatokat.
    

A  nézők feliratozva vagy szinkrontolmácsolással láthatják a darabokat, amelyeket közönségtalálkozók, filmvetítések, beszélgetések, kiállítások követnek, a fiatalokat pedig Fesztiválklubbal várják a szervezők.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A Fővárosi Nagycirkusz szakmai délutánjáról
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés