bezár
 

irodalom

2016. 02. 18.
Lezárult a jelentkezés az idei Versünnep Fesztiválra
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Lezárult a jelentkezés az idei Versünnep Fesztivál hivatásos előadóművészek, valamint a színművészeti egyetemek és szakirányú felsőoktatási intézmények hallgatói számára kiírt versenyére, amelyre összesen 72 nevezés érkezett.

A Versünnep Alapítvány, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet és a Bánffy György Kulturális Szalon által meghirdetett Versünnep 2016 versenysorozatára két kategóriában lehetett nevezni. A hivatásos színművészek és előadóművészek, valamint a színművészeti egyetemek és szakirányú felsőoktatási intézmények hallgatói a vers- és prózamondás, valamint az énekelt vers, versmegzenésítés kategóriában is jelentkezhettek.
    

prae.hu

A február 7-i határidőig 72 nevezés érkezett - olvasható a szervezők az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.
    

Mint írják, sokan jelentkeztek Budapestről és a tavalyi évhez hasonlóan a Kaposvári Egyetem Művészeti Karáról, de vannak versenyzők  Hajdúhadháztól Kisvárdán át Dunaújvárosig. A határon túlról Erdélyből, Szerbiából, Szlovákiából és Ukrajnából vesznek részt művészek a Versünnep Fesztiválon. Negyvennégy versenyző vers- és prózamondás, huszonnyolc nevező pedig megzenésített vers kategóriában indul. A jelentkezők között több ismert művészt is található, köztük Földes Tamás, Kékkovács Mara, Zoltán Áron és Kisfaludy Zsófia.
    

Az elődöntőket márciusban tartják: március 7-én a Budapesti Operettszínházban, március 21-én a Kaposvári Egyetemen, március 24-én a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban. Az események nyilvánosak.
    

A döntőnek immár harmadik éve a Nemzeti Színház ad otthont, az idén április 10-én a Gobbi Hilda Színpadon rendezik meg az eseményt.
    

A zsűri elnöke Huszti Péter színművész, rendező. A zsűri tagja Béres Ilona és Rubold Ödön színművész, valamint Tolcsvay László zeneszerző, előadóművész. A verseny győztese megkapja a Versünnep Fesztivál szobrát is, Párkányi Raab Péter alkotását.
    

A fesztivál hivatalos programjához kapcsolódhat bármely hazai és határon túl működő iskola vagy civil szervezet oly módon, hogy vállalja egy amatőr versmondó verseny megrendezését a kiírásban szereplő témaköröknek megfelelően. A nyertesek a budapesti Játékszínben megrendezendő seregszemlén vehetnek részt. A legkiemelkedőbb produkciókat a Versünnep Fesztivál döntőjén is hallhatja a közönség, a legjobbak nyáron szakmai táborban csiszolhatják tudásukat.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét
irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés