bezár
 

irodalom

2016. 02. 15.
Új adományozási programot dolgozott ki a Libri
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Új adományozási programot dolgozott ki a Libri 2016-ban új támogatási rendszert dolgozott ki a Libri, annak érdekében, hogy bővíthesse a támogatandók körét. Idén már bármely gyerekjóléti intézmény pályázhat, és a libri.hu oldal látogatói is támogatók lehetnek.

2016-ban új lehetőséget keresett a cég, hogy támogathassa és segítse azokat a gyerekjóléti szervezeteket, akik önerőből nehezen boldogulnak. Ennek érdekében pályázatot hirdetett olyan gyerekekkel foglalkozó, Magyarországon működő egyesületek és alapítványok számára, melyek nehezen tudnak láthatóvá válni, támogatót szerezni, viszont társadalmi hasznosságuk megkérdőjelezhetetlen. Az idén útjára indított adományozási program lehetőséget nyújt, hogy akik támogatni szeretnének ilyen szervezeteket, azok könnyen és gyorsan megtehessék; a segítségre szorulóknak pedig, hogy észrevetessék magukat és támogatást kaphassanak.

prae.hu

A Libri várja minden gyermekjóléti szolgálattal foglalkozó egyesület vagy alapítvány pályázati anyagát 2016. január 15. és február 29. között. A pályázati anyagnak tartalmaznia kell egy rövid szervezeti bemutatkozást, illetve egy kreatív anyagot, ami lehet kép, videó vagy más mozgóképes anyag. Pályázni a libri.hu/adomanyozas oldalon lehet. A beérkezett pályaművek közül a Libri közönségét bevonva választja ki a félév győztes szervezetét. A kiválasztott szervezetet az oldalra látogatók 2016. március 21-től szeptember 20-ig támogathatják adományjegyek vásárlásával a libri.hu oldalain Az adományjegyek minimális összege 200 Ft, amely összeg növelhető a vásárlók igénye szerint.

A támogatandó szervezeteknek nehéz kitűnni és eljutni azokhoz az emberekhez, akik szívesen támogatnák őket, ezért biztosít a Libri lehetőséget, hogy a pályázók láthatóvá váljanak, a közvélemény megismerhesse őket. Ennek érdekében a rendelkezésükre bocsájtja minden felületét, hogy a több mint 900 000 regisztrált felhasználójának lehetőséget biztosítson a gyerekjóléti szervezetek támogatására. A Libri a weboldalán összegyűjtött pénzadomány mellett könyvcsomaggal és könyves-kulturális programmal is támogatja a nyertes szervezetet.

Libri adományozás

(Kép: libri.hu/adomanyozas)

A Libri-Shopline Nyrt. a közép-európai régió egyik legjelentősebb kulturális vállalata. A teljes cégcsoport a Libri Könyvkereskedelmi Kft. és érdekeltségei, valamint a Shopline Nyrt. összefonódásával jött létre 2013-ban. A cégcsoport kiterjedt kiadói érdekeltségekkel rendelkezik, többségi tulajdonosa az LS Kiadói Csoportnak (Libri Kiadó, Park Könyvkiadó, Helikon Kiadó, Jelenkor Kiadó, Trubadúr Kiadó, Kolibri Kiadó, Diafilmgyártó Kft.), 2015-ben pedig részesedést vásárolt a Jaffa és a Scolar kiadókban. A csoport meghatározó tagja, a Libri Könyvkereskedelmi Kft. évente mintegy 2,1 millió vásárlót szolgál ki 44 tagú, országos méretű könyvesbolthálózatában és webáruházában. 8 alkalommal nyerte el a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése által alapított Az Év Könyvkereskedője-díjat.

A Libri-Shopline mindent megtesz, hogy lehetőségeihez mérten a hozzá forduló rászorulókhoz eljuttassa a kultúrát. Évek óta tart az együttműködés a Csodalámpa Alapítvánnyal, ahol a kívánságok teljesítésén túl közel 500 könyvet adhatott át az Alapítvány által támogatott gyerekeknek. A társaság az Egy szív a gyerekekért Alapítványt is segíti, oly módon, hogy könyvesbolthálózatának minden egyes boltjában kihelyezett dobozokban gyűjt az Alapítvány javára. Folyamatos a cég együttműködése az Uniceffel, amellyel 2014-ben indították útjára a Szívünk rajta gyerekkönyvajánló programot. A program oldalára beérkezett ajánlásokat egy szakmai csapat bírálja el és kategorizálja, jelentősen megkönnyítve a szülők könyvválasztását. Negyedik éve tart az együttműködés a Baptista Szeretetszolgálattal a Cipősdoboz akció kapcsán. A cég nemcsak az általa összekészített cipősdobozokat árulja a felületein, de boltjaiban is gyűjti a rászoruló gyerekeknek szánt cipősdobozokat. Idén több mint 200 csomag gyűlt össze ily módon, az online megvásárolt dobozok száma pedig az 1000 felé közelít. A Libri-Shopline Nyrt. lehetőségeihez mérten igyekszik támogatni a hátrányos helyzetű családokat. 2015-ben országszerte 1200 könyvet osztott ki 10 gyerekeket kezelő kórháznak, több mint 500 könyvet ajándékozott rászorulóknak, az Add tovább és a Rotaract Gyerkőc Karácsony program keretén belül pedig majd 200 könyvet juttatott el állami gondozott gyerekeknek.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés