bezár
 

színház

2016. 02. 11.
Ifjúsági előadást mutat be a Kolibri Színház
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Új ifjúsági produkciót mutat be kettős:játék címmel a Kolibri Színház február 20-án; a fiataloknak szóló előadás színtere a digitális média világa.

Tasnádi István és Jeli Viktória a színház felkérésére írt darabját Vidovszky György állítja színpadra, aki a Cyber Cyrano és a Delete után rendez ismét ifjúsági előadást a Kolibriben - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.
    

Szkéné színház

A történet szerint A14 és A15 egy avatar játékoldalon találkoznak, és csak az interneten keresztül tartják egymással a kapcsolatot. Valós életük minden kihívása átszűrődik a virtuális tér élethű világába, egyetlen dolgot, a legfontosabbat kivéve - olvasható a darab ismertetőjében.
    

Mint írják, ebben a mesében a legkisebb fiú egy idegen országból származó menekült, a toronyba zárt királylány siket, történetük pedig nemcsak a cselekmény szintjén, hanem a valóságban is két külön helyszínen, párhuzamosan játszódik. A közönség egyik része a lánnyal, a másik része a fiúval tart, különös alakokkal kísért, párhuzamosan futó útjukon.
    

Az előadás a Platform Shift+ nemzetközi együttműködés keretében valósul meg. A program - amelyhez a Kolibri Színházon kívül 10 színház csatlakozott - olyan produkciók létrejöttét támogatja Európa-szerte, amelyek a digitális technológiát az esztétikai és művészeti megvalósítás részeként használva szólnak a mai kamaszokat érintő problémákról, és a digitális világgal való kreatív együttműködés által újfajta, kihívásokkal teli, interaktív színházi élményt kínálnak a fiatalok számára.
    

Az előadáshoz a zenét Monori András szerezte, a mozgástervező Gyevi-Bíró Eszter. A díszletet Pintér Réka, a jelmezeket Szabó Gergely tervezte, a különleges digitális látványt pedig Zádor Tamás (Glowing Bulbs) és Samu Bence (Binaura) készíti. A főbb szerepeket Bartos Ági, Császár Réka, Fehér Dániel és Nizsai Dániel játssza.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban

Más művészeti ágakról

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés