bezár
 

art&design

2009. 02. 18.
Simontornyán mutatkozik be a Mednyánszky Társaság
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Simontornyai Vármúzeumban mutatkozik be csütörtöktől a főként festő- és szobrászművészeket tömörítő Mednyánszky Társaság; tizennyolcadik közös tárlatuk 41 alkotó 84 műtárgyát vonultatja fel.

prae.hu

Breznay András festőművész, a társaság alelnöke elmondta: a közös kiállításon tartalomban és technikában is változatos alkotásokat láthat majd a közönség. A társaság nem jelölt meg témát, az április 19-ig látható tárlaton olajfestmények, akvarellek, grafikák, terrakotta plasztikák és bronzplakettek egyaránt szerepelnek.

A kiállítók között lesz két új tag, Szmirnov Oleg és az amerikai származású Andras J. Bality festőművész. A 41 művész soraiban bemutatkozik alkotásával Simontornyán Gross Arnold grafikus, a Szőnyi-tanítvány Breznay József, Kádár János Miklós, valamint a Munkácsy-díjas Galambos Tamás festőművész.

Breznay András érdekességként említette ifjabb Durkó Zsolt munkáit, kiemelve, hogy a művész egyedi módon félig a festészet, félig a fotó műfajában alkot sorozatokat.

A Mednyánszky Társaságot 1990-ben alapította Kurucz D. István festőművész. A jelenleg 59 tagot számláló társaság célkitűzése, hogy ápolja a névadó művészeti szándékát, festészeti törekvéseit, és a mindenkori kortárs művészet sokszínűsége közepette elősegítse a Mednyánszky-hagyomány folytonosságát.

Az alelnök hozzátette, hogy 2010-ben egy meghívásnak eleget téve Párizsban szeretnék bemutatni a társaság tagjainak munkásságát.

nyomtat

További írások a rovatból

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés