bezár
 

zene

2016. 02. 01.
Kiválasztották az NKA Kulturális Fesztiválok Kollégiumának szakmai tagjait
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Horváth Lászlót, Márta Istvánt és Szigetvári Józsefet jelölték a szakmai szervezetek a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) Kulturális Fesztiválok Kollégiumába; a másik három tagot az emberi erőforrások minisztere delegálja.

 A kollégium tisztújítási eljárásának lefolytatásával az NKA a Magyar Fesztivál Szövetséget bízta meg - közölte az MTI-vel hétfőn az MFSZ.
    

prae.hu

Márta István, az MFSZ elnöke az MTI megkeresésére elmondta: hat szakmai szervezet - a Folklórfesztiválok Magyarországi Szövetsége, a Magyar Fesztivál Szövetség, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA), a Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetsége, a Magyar Teátrumi Társaság és a Magyar Zenei Tanács - küldöttei egyértelmű konszenzus alapján döntöttek az új kuratóriumi személyekről.
    

Az NKA-ról szóló törvény szerint egy tagot az MMA, a másik két tagot a többi szakmai szervezet jelölhette.
    

A következő négy esztendőre Horváth László, a Fonó Budai Zeneház ügyvezető igazgatója; Márta István, a Magyar Fesztivál Szövetség elnöke és Szigetvári József, a Folklórfesztiválok Magyarországi Szövetségének alelnöke, a CIOFF (a folklórfesztiválok nemzetközi szövetsége) magyarországi megbízottja kapták meg a szervezetek szavazatát.
    

A Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere által delegált három tag személye előre láthatóan február folyamán válik ismertté - közölte Márta István.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Renaud-Delage: Gru 4
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés