bezár
 

zene

2009. 02. 17.
Leonard Cohen öt év után új lemezt jelentet meg
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Live in London a címe Leonard Cohen új albumának, amely március végén jelenik meg. Öt év óta ez lesz a kanadai folkénekes és költő öt első albuma, s nyolc év után az első koncertlemeze.

prae.hu

Két lemez kerül a boltokba összesen 26 dallal. A felvételek tavaly nyáron készültek Cohen koncertjén a londoni 02 Arénában. DVD is megjelenik fellépésről. A dalok közül nem hiányozhatnak az olyan klasszikusok, mint a Suzanne, a So Long, a Marianne, a Hallelujah, a Democracy vagy a Sisters of Mercy.

Az idén 75 esztendős lengyel zsidó családban született Cohen soha nem írta tömegével a dalokat, s lemeze is jóval kevesebb jelent meg pályafutásához képest - a válogatásokkal együtt sem sokkal több mint harminc. Bár hasonlították őt Bob Dylanhez, de közel sem volt annyira közéleti munkássága.

Leonard Cohen tavaly tizenöt év után először indult világkörüli turnéra, s fellépett Írországban, Angliában, Montreux-ban, Nizzában.(Még Budapest is szerepelt az eredeti koncertprogramban, de ez elmaradt.) Koncertjein mindenütt nagy ovációval fogadták a dalnokot, több mint 700 ezer jegyet adtak el 84 fellépésére. Cohen a napokban - tizenöt év óta először - New Yorkban lép a közönség elé.

A kanadai énekes tavaly került a rock and roll halhatatlanjai közé.

nyomtat

További írások a rovatból

Bartók György szerzői estje a Fugában
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés