bezár
 

art&design

2016. 02. 01.
Jövő szerdán búcsúztatják Badacsonyi Sándor festőművészt
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Jövő szerdán, február 10-én 11 óra 30 perckor vesznek végső búcsút Badacsonyi Sándor grafikus-festőművésztől a budapesti Új Köztemetőben. A művész életének 67. évében, január 21-én halt meg - közölte az MTI-vel Badacsonyi Gergely, a művész fia.

Badacsonyi Sándor 1949-ben született Budapesten. A Magyar Képzőművészeti Főiskolán 1974-ben grafikai szakon diplomázott. Sokféle műfajban alkotott: olaj-, akvarell- és temperafestményei, pasztell- és vegyestechnikával készült képeit világszerte több galériában mutatták be. Otthonosan mozgott a rézkarc, a rézmetszet, a mezzotinto és az aquatinta technikájában is. Elgondolkodtató művei mitológiai, bibliai, zenei, irodalmi és történelmi utalások széles skáláját vonultatják fel a reneszánsz és a barokk mesterek technikai felkészültségével.
    

prae.hu

Kritikusai általában a szürrealista, illetve a "romantikus szürrealista" jelzővel illetik. Külön említésre érdemesek sakktárgyú képei.
    

Munkáit több csoportos kiállításon láthatta a közönség, többek között Budapest, Miskolc, Szeged, Tihany, Berlin, Bécs, Graz, Frankfurt, Oslo, Stockholm, Offenburg, Antwerpen, New Orleans, Chicago, San Francisco, Torino, London, Sydney kiállítótermeiben.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde

Más művészeti ágakról

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés