bezár
 

film

2016. 02. 01.
Magyar kísérleti filmes válogatást vetítenek Kanadában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Magyar kísérleti filmes válogatást vetítenek Kanadában A kanadai Winnipegben február 9-én bemutatják a kortárs magyar kísérleti film legjavát: az Emlékezés gyakorlata címet viselő programot először tavaly nyáron vetítették New Yorkban, ahová a válogatás kurátora, Lichter Péter is elkísérte a filmeket és a vetítés utáni közönségtalálkozón válaszolt a kérdésekre.

A mostani vetítést a winnipegi kísérleti filmes közösség egyik vezető egyénisége, Aaron Zeghers kezdeményezte – a belvárosi underground moziban, az Open City Cinemában Los Angeles-i és San Franciscó-i filmeket is vetítenek a több napos rendezvénysorozat alatt. A kortárs magyar kísérleti filmet bemutató programban Bucsi Réka, a Buharov testvérek, Klausz Péter, Nemes Gyula és Lichter Péter filmjeit vetítik. A tervek szerint tavasszal a magyar közönség is megismerkedhet a világhírű winnipegi avantgárd filmes közösséggel, aminek többek között Guy Maddin is a tagja.

prae.hu

LP

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Alex Garland: Polgárháború
Csáki László: Kék Pelikan

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés