bezár
 

film

2016. 01. 29.
Beau Willimon forgatókönyvíró elköszönt a Kártyavár című sorozattól
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Kártyavár című tévésorozat 2017-ben is vissza fog térni a képernyőkre, ám Beau Willimon forgatókönyvíró már nem vesz részt az ötödik sorozat elkészítésében - jelentette be a Netflix csütörtökön, egy hónappal közkedvelt tévésorozata negyedik szériájának március 4-i kezdete előtt.

Willimon adaptálta a BBC azonos című minisorozatának forgatókönyvét a streaming szolgáltató nagysikerű politikai drámasorozatához.
    

prae.hu

"Öt év és négy szezon után ideje, hogy továbblépjek új kihívások felé, de nagyon büszke vagyok arra, amit együtt felépítettünk, további sikereket kívánok a sorozatnak, amelyet egy nagyon tehetséges csapat kezében hagyok hátra" - idézte a Netflix közleménye a 38 éves Willimont, aki a jövőben egy színmű írására összpontosít.
    

A közlemény ugyanakkor nem fedte fel, ki írja az ötödik sorozat forgatókönyvét
    

A Kártyavár volt az első, interneten bemutatott sorozat, amely Emmy-díjat kapott (2013). Főhősei a piszkos trükkjeiről hírhedt fiktív amerikai elnök, Frank Underwood (Kevin Spacey) és felesége, Claire, akit Robin Wright személyesít meg.
    

Kevin Spacey nemcsak a főszerepet alakítja, hanem producerként is közreműködik Joshua Donen, Eric Roth, Dana Brunetti, Andrew Davies, Michael Dobbs és David Fincher mellett.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
Dev Patel: A Majomember
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Platon Karataev: Napkötöző
Bartók György szerzői estje a Fugában
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés