bezár
 

zene

2016. 01. 28.
Virtuózok viadala
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A hegedű áll a középpontban a Virtuózok Viadala koncertsorozat következő állomásán, február 27-én a Várkert Bazárban. A közmédia klasszikus zenei versenyén feltűnt tehetségek, köztük Sándor Zoltán fellépése mellett a sztárvendég Alexander Rybak norvég hegedűs-énekes lesz.

"A televíziós tehetségkutatóhoz kapcsolódva tavaly indult a Virtuózok Viadala koncertsorozat, amelyen minden alkalommal egy hangszer a főszereplő, és mindig meghívunk egy külföldi sztárt. A mostani, harmadik estre érkező minszki születésű norvég Alexander Rybak nem csak hegedűvirtuóz, popsztár is, 2009-ben megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivált" - mondta Peller Mariann producer a csütörtöki sajtótájékoztatón a budai Várkert Bazárban.
    

prae.hu

Február 27-én Sándor Zoltán, a 2014-es első Virtuózok-verseny döntőse paraván mögött fog párbajozni Alexander Rybakkal. Az est során fellép több további hegedűs szereplője a tavalyelőtti műsornak, köztük Kiss Zoltán, Váradi Gyula és Lakatos Vivien. A sajtótájékoztatón további Virtuózok-szereplők is ott voltak, így Demeniv Mihály harmonikás és Tóth Bettina hárfás.
    

"A cél a Virtuózok Viadalával az, hogy minél több fiatal jöjjön komolyzenei koncertre. A sorozathoz kapcsolódva a Várkert Bazárban interaktív zenei kiállítás is megtekinthető, ahol meg lehet ismerkedni a hangszerekkel, sőt, ki is lehet próbálni őket" - fejtette ki Peller Mariann. Hozzátette: akárcsak a Virtuózok televíziós tehetségkutatóban, a koncerteken is kicsit lazábban, változatosabban, "crossoveresebben" hangzanak el a komolyzenei művek.
    

Kesselyák Gergely karmester, a műsor zsűritagja elmondta: nagyon várják a Virtuózok folytatását, amely idén lesz a Duna Televízióban. "Nagy örömmel tölt el, milyen nagy sikert aratott a Virtuózok újévi koncertje. Nagyszerű látni, hogy a Virtuózokról a műsor nem veszi le a kezét, a fiatalokat megbecsülik, sorsukat a szívükön viselik, így tovább tudják építeni nemrég megkezdődött pályájukat".
    

Sikota Krisztina, a Várgondnokság kulturális igazgatója arról beszélt, hogy a Várkert Bazár rendezvényeire a családokat kiemelten várják, mindenki megtapasztalhatja, milyen nagyszerű adottságai vannak a koncertteremnek.
    

Sándor Zoltán, a 2014-es Virtuózok-verseny döntőse beszámolt arról, hogy a műsor befejeződése óta rengeteg élményben, koncertben volt része, és eljuthatott például Japánba, ahol Tokióban és Oszakában egyaránt felléphetett.
    

A Virtuózok Viadala koncertsorozat a Várkert Bazárban hét állomásból áll, a korábbi zongorás és csellista esemény és a február 27-i hegedűs est után március 26-án az énekesek, április 24-én a hárfások, május 21-én a harmonikások, végül június 11-én a párbajhősök viadalát rendezik meg.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés