bezár
 

film

2016. 01. 25.
Folytatás készül David Bowie Fantasztikus labirintus című filmjéhez
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Folytatás készül a  Fantasztikus labirintus című filmhez, amelynek egyik kulcsszerepét a közelmúltban elhunyt David Bowie játszotta - számolt be róla a The Daily Telegraph.

Az 1986-os produkcióban Bowie-ra osztották a koboldkirály, Jareth szerepét. A zenész halálakor megjelent méltatások szerint ez volt az egyik legjobb alakítása.
    

prae.hu

A Fantasztikus labirintust Jim Henson, a nagy sikerű Szezám utca és a Muppet Show alkotója rendezte. A filmben a 15 éves Sarah Williams (Jennifer Connely) meg akarja menteni kisöccsét, akit elrabolt a koboldok uralkodója (Bowie). Bár a fantasy, amelynek producere a George Lucas volt, annak idején megbukott a mozikban, a házimozizás révén lassacskán kultfilmmé vált.
    

A film forgatókönyvét Terry Jones, a Monty Python-társulat tagja jegyezte. A  történetet Maurice Sendak Outside Over There című, gyerekeknek szóló képeskönyve ihlette, amely viszont egy megtörtént hírhedt esemény, az Atlanti-óceánt elsőként átrepülő amerikai pilóta, Charles Lindberg gyermekének elrablása nyomán született.
    

A folytatás producere Lisa Henson lesz, az 1990-ben elhunyt Jim Henson lánya. A forgatókönyvet Nicole Perlman írja, aki korábban egyebek mellett A galaxis őrzői szkriptjén is dolgozott.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Luca Guadagnino: Challengers
Alex Garland: Polgárháború
Csáki László: Kék Pelikan
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bartók György szerzői estje a Fugában
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés