bezár
 

zene

2016. 01. 24.
Kertesi Ingrid a liverpooli operában lép fel vasárnap
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kertesi Ingrid, a budapesti Operaház énekese a Liverpool Four Seasons operasorozat első koncertjének vendégeként lép fel vasárnap este a brit városban.

Liverpool ikonikus épületében, a nemzetközi hírű a St George's Hall koncerttermében az Európa szerte ünnepelt szoprán partnere Yunpeng Wang, a New York-i Metropolitan Opera fiatal baritonja lesz.

prae.hu

A kínai származású művészt a fiatal operaénekes-nemzedék egyik legjelentősebb sztárjaként tartják számon.

A zenei eseményen a közönség találkozhat az angol nyelvterületen is egyre nagyobb sikerrel fellépő Mesterházy Gyula színművésszel. Az est állandó közreműködője Kirsty Ligertwood zongoraművész.

A programsorozat védnöke mások mellett Szabadhegy Péter, Magyarország londoni nagykövete. A közönséget Zsigmond András,

Magyarország tiszteletbeli konzulja, a Liverpool Opera Four Seasons sorozat tiszteletbeli elnöke köszönti - közölték a szervezők az MTI-vel.

Yunpeng Wang 2012-ben Pekingben elnyerte a Plácido Domingo nevével fémjelzett Operalia verseny opera és zarzuela kategóriájának díjait, majd elsőként Magyarországon, a több ezres közönséget vonzó Voices of 2012! koncerten lépett publikum elé.

A világsztár tenor közreműködésével 2009-ben a Pécsi Nemzeti Színházban és a budapesti Operaházban rendezték meg az évről évre más országban bemutatásra kerülő Operalia fordulóit. A döntőt követően a fiatal operaénekesek immár hagyományosan elsőként Győrben lépnek közönség elé. A Liverpool Four Seasons operasorozatnak szintén a közkedvelt győri program adta az ötletét.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés