bezár
 

zene

2016. 01. 20.
Belau és Com Truise az A38 Hajón
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Belau és Com Truise az A38 Hajón Január 27-én az A38 Hajón játszik Com Truise  és Belau nevű formáció a A38 Night/Life: Com Truise (US), Aid Kid (CZ), Belau (HU) program keretében.

A Belau egészen friss projekt, Kedves Péter egyelőre egyszemélyes, de a januári fellépésre teljes zenekarrá növekvő produkciója. Az élőzenekar felállása Kedves Péter mellett Buzás Krisztián, Matos Gergő és Hegyi Dóri. Hálószobapop, befelé űrhajózós, álmodozós dreampop és downtempo elektronika ötvöződik ebben az elegáns és a legapróbb részletig alaposan kidolgozott projektben. "Elviszünk a tengerhez" – lényegében így lehet összefoglalni a Belau finom, utaztatós, elvágyódó romantikáját. A szeptemberben megjelent Island of Promise című dalt már több, mint 230 ezren nézték meg a különböző videómegosztókon, bekerült az Aranyélet című HBO sorozatba, a Deezer Magyarország szerkesztőinek az éves kedvencei közé, előszeretettel játszotta a Petőfi Rádió is. A hozzátartozó kisfilm megnyerte az első magyar Klipszemlét és számos magazinnál bekerült az év legjobb klipjei válogatásba.

prae.hu

A számos művésznéven alkotó producerzseni, Seth Haley legismertebb alteregója a nyolcvanas évek szintipopját súlyos elektrofunkkal ötvöző Com Truise. Az öt éve feltűnt és a Tychót, Gold Pandát, Shigetót is megjelentető sikerkiadó, a Ghostly International révén villámgyorsan befutó grafikus-producer (Tychóhoz ebben is hasonlít) eddig két, elképesztően karakteres nagylemezt jelentetett meg. Com Truise elemi erővel talált bele a lassan mainstreammé váló synthwave és retrowave hullámba. Nem csak hangzásában (sci-fi kísérőzenék, Jean-Michel Jarre-effektek, Tubeway Army-, Cocteau Twins- és New Order-hatások), de zseniálisan kitalált, remodernizált pop art grafikáival, címadásaival (VHS Sex, 84' Dreamin, Video Arkade) tudatosan és játékosan idézi a nyolcvanas éveket.

Esemény a facebookon.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés