bezár
 

film

2016. 01. 20.
Bemutatták a Budapest noir főszereplőit
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bemutatták a Budapest noir főszereplőit Kolovratnik Krisztián, Tenki Réka, Kulka János, Kováts Adél, Dobó Kata és Anger Zsolt játsszák a főszerepeket a Filmalap támogatásával és Gárdos Éva rendezésében készülő mozifilmben, a Budapest noirban. A szereplők Flesch Andrea jelmezeiben a 30-as évek Budapestjének divatját és hangulatát megidézve korabeli autókkal érkeztek a Centrál Kávéházba, a forgatás egyik helyszínére, és egyben a Pioneer Pictures sajtótájékoztatójára. A rendezvény házigazdája Szabó Simon volt, aki a Budapest noir cselekményének központi helyszíne, a kávéház tulaját alakítja a filmben.

A Budapest noir című sikerkönyvből készülő mozifilm forgatása február 8-án kezdődik a Pioneer Pictures gyártásában, vezető producere Kemény Ildikó. The Duke of Burgundy, Houdini és Fleming című nemzetközi film- és tévé sikereket is jegyző Pioneer csapatnak a Budapest noir lesz az első magyar mozifilmje. A 45 napos forgatásra eredeti budapesti helyszíneken és stúdióban kerül sor.

prae.hu

Kondor Vilmos krimije, a Budapest noir (Agave Könyvek) kritikai- és közönségsikere a hazai irodalmi élet igazi meglepetése volt 2008-ban, és azóta számos nyelven jelent meg világszerte, Amerikában a nagy presztízsű Harper Collins kiadásában.

Az 1936 Budapestjén játszódó bűnügyi történet film feldolgozása Gárdos Éva (Amerikai rapszódia, 2001) rendezésében készül.

Budapest noir

Fotók © Kende Tamás / Pioneer Pictures

A Budapest noir főhőse Gordon Zsigmond – Kolovratnik Krisztián –, aki bűnügyi újságíróból vérbeli nyomozóvá válik a legfelsőbb politikai körökbe vezető fordulatos gyilkossági ügy felderítése során. Filmbeli szerelmét, Eckhardt Krisztina fotóriportert Tenki Réka alakítja. A további fontos szerepekben olyan kiváló magyar színészek tűnnek majd fel, mint Kulka János, Kováts Adél, Dobó Kata és Anger Zsolt.

A forgatókönyvet Kondor bestselleréből Szekér András írta. A film operatőre Ragályi Elemér (Magasiskola, A miniszter félrelép, Az ajtó) lesz. A 30-as évek Budapestjét Pater Sparrow (1, The Duke of Burgundy) látványtervező teremti meg, a jelmezeket Flesch Andrea (Miss Arizona, Tulse Luper bőröndjei trilógia, Valami Amerika 2) tervezi.

Budapest noir

Fotók © Kende Tamás / Pioneer Pictures

A Budapest noir gyártását 897 millió forinttal támogatja a Filmalap. A forgatása február 8-án kezdődik, a Budapest noir várhatóan egy év múlva lesz látható a mozikban. 

Forrás: Pioneer Pictures sajtóközlemény

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
Alex Garland: Polgárháború
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés