bezár
 

színház

2016. 01. 16.
Az élet és a halál közti lebegés állapotát ragadja meg a Feledi Project új előadása
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az élet és a halál közti lebegés állapotát ragadja meg a Feledi Project Rekviem című új előadása, amelyhez magyar származású, hollywoodi zeneszerző komponált zenét. A produkció január 20-án, szerdán mutatkozik be a MOM Kulturális Központban.

A Rekviem című darab sajátos zenei világú, leginkább filmes, szimfonikus hatású táncelőadás, megfűszerezve kortárs elektronikai effektekkel - olvasható az előadást szervező Nemzeti Táncszínház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Szkéné színház

Az előadás az élet és a halál közti lebegés állapotát ragadja meg, letisztultan, áhítatosan, felvillantva az élet körforgását és megújulását. A közönség egy halál küszöbén álló ember szemszögéből látja az előadást, aki a halálra mint egy új korszak kezdetére való felkészülésként visszatekint az életére: minden szép és keserű pillanata lepereg a szeme előtt.

A korábban magyar és amerikai filmekhez, valamint sorozatokhoz zenét készítő Balázs Ádám először szerzett zenét magyar tánctársulatnak. A magyar származású hollywoodi zeneszerző Hősök útja című munkáját 2006-ban a New York-i Carnegie Hallban is bemutatták.

A Rekviem című előadásban színpadra lép Horváth Zita (Badora Társulat), Nagy Emese, Wéninger Dalma, Csizmadia Tamás (Badora Társulat), Darabont Áron és Frigy Ádám. A darab rendezője és koreográfusa a társulatot alapító Feledi János táncművész.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
színház

Podlovics Laura: Nem félünk a sötétben / Budapest Bábszínház, Kísérleti Stúdió
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés