bezár
 

színház

2016. 01. 16.
STEREO Műhelyt indít a STEREO Akt
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
STEREO Műhelyt indít a STEREO Akt A STEREO Akt új tagokat keres január végén induló, féléves, állandó rendszerességű workshopjába.

A kísérleti kezdeményezés célja, hogy társadalmilag, közösségileg aktív civilek és művészek bevonásával létrehozzanak egy kreatív szellemi, akció- és alkotó műhelyet. Egy olyan nyitott platformot, amelyben folyamat-orientált munka zajlik, produkciós kényszer nélkül, mégis dinamikusan tud reagálni a körülöttünk zajló folyamatokra.

Szkéné színház

A STEREO Műhely találkozóhely és felület közösségi projektek létrehozására, színházi szakmai párbeszédre és társadalmi jelenségek megvitatására, gondolatfúzióra.

A folyamatos működés (kb. kétheti rendszerességgel tartott tematikus találkozók, előadás feldolgozó, elemző beszélgetések, nyílt próbákon való részvétel) mellett egy-egy kiemelt projektet is fókuszba helyeznek: flashmob szervezés a májusi homofóbia ellenes világnap alkalmából; hajléktalanság iránti érzékenyítő, figyelemfelhívó városi séta és hangjáték előkészítése, valamint a Promenád és a We Hear You című produkciókban való aktív részvétel a 2016-os tavaszi évad során.).

Legkésőbb január 21-ig várják az érdeklődők jelentkezését. Leveleiteket az alábbi email címen várják: brigitta@stereoakt.hu. Kérnek csatolni egy rövid, pár soros bemutatkozást is.

További információ a STEREO Akt honlapján.

STEREO Műhely

Rövid ismertető a STEREO Aktról

A STEREO Akt egy színházi produkciós műhely, amelynek művészeti vezetője Boross Martin. A témájukban és formailag is igen eltérő előadásaikban a szemléletmód, alkotói attitűd mutat hasonlóságot: minden munkájukban abból a kérdésből indulnak ki, hogy az előadás során mi fog történni a nézővel. Az interakcióval mint a befogadói élmény mély és intenzív szintjének megvalósulásához szükséges dramaturgiai technikával foglalkoznak. Gyakran kölcsönöznek dramatikus szerepeket nézőiknek: postai kézbesítő, faluközösség tagja, menekülő turista, szemtanú.

A STEREO Akt eddigi működése során létrehoztak helyszín-specifikus, köztéri, valamint színpadi produkciókat. Jelenleg is futó előadásaik: We Hear You – Hallgatlak!, Felülről az ibolyát, Promenád, Harminchatok.

Hitük szerint a színház esemény, a néző résztvevő, az esemény lényege pedig a résztvevő valóságának és az alkotó fantáziavilágának találkozása. A néző nem pusztán szemlélője, hanem aktív vagy passzív résztvevője, megélője egy színházi eseménynek. A STEREO Akt előadásainak tartalmi esszenciája a közönség és az előadók – akár hallgatag – párbeszédéből születik meg.

STEREO Műhely

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés