bezár
 

színház

2016. 01. 15.
Száz diák Shakespeare-előadása Veszprémben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Veszprémben koncertekkel, kiállítással, színházi előadással készülnek a magyar kultúra napjára. A Petőfi Színházban csaknem száz diák ad elő Shakespeare műveiből Kéri Kitty rendezésében.

Mint Perlaki Claudia, a városháza kulturális csoportvezetője az MTI-nek elmondta,  a magyar kultúra napján, január 22-én nyitják meg a Finnugor Kulturális Főváros 2016 programsorozatot a veszprémi Hangvillában az udmurt települések portáit bemutató fotókiállítással, majd a Bartók Béláról és Kodály Zoltánról szóló, Két magyar géniusz című zenetörténeti előadássorozat részeként Bartók zongoraműveiből játszik Golarits Flóra egyetemi hallgató.
    

Szkéné színház

Gryllus Dániel, Szalóki Ági és Szirtes Edina Mókus Weöres Sándor A teljesség felé című kötete által ihletett közös koncertjükkel lépnek színpadra jövő pénteken szintén a Hangvillában.
    

Ugyancsak itt a Trió á la Kodály nevű formáció Kortárs reflexiók Kodály szellemében című programját hallhatja a közönség jövő szombat este a zeneszerző születésének 130. évfordulója tiszteletére.
    

A városi művelődési központban Egy este Pilinszkyvel címmel Hrutka Róbert gitáros és Alex Fender énekes megzenésített Pilinszky János-versekre és Bereményi Gézának a költő életéről írt dalszövegeire épített estjére várják a közönséget jövő pénteken.
    

A Veszprémi Petőfi Színház az elmúlt évekhez hasonlóan átengedi a színpadot a diákoknak a kultúra ünnepén, a január 23-i előadás középpontjában William Shakespeare művei állnak - mondta Halmay Gábor, a teátrum sajtóreferense, hozzátéve, hogy hét Veszprém megyei iskola mintegy 100 diákja áll a színpadra Kéri Kitty rendezésében.
    

A veszprémi Laczkó Dezső Múzeumban a magyar kultúra napján nyílik meg a Petőfi Irodalmi Múzeum Weöres Sándor-vándorkiállítása A megmozdult szótár címmel. Az április 17-ig látható tárlat, amelyre a látogatókat interaktív irodalmi játékokkal várják, Weöres Sándor levelezésén, kéziratain, fotóin, könyvein és képzőművészeti alkotásokon keresztül mutatja be a költőt.
    

A magyar kultúrát 1989 óta ünneplik január 22-én, a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnuszt.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
színház

A Fővárosi Nagycirkusz szakmai délutánjáról
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés