bezár
 

zene

2016. 01. 14.
Már csak néhány nap és Budapesten lép fel az Imagine Dragons
2016. január 20. Papp László Budapest Sportaréna
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Már csak néhány nap és Budapesten lép fel az Imagine Dragons Az elmúlt évek üstökösként berobbant csapata, az Imagine Dragons pár napon belül Budapestre érkezik, hogy végre első önálló budapesti koncertjén is megmutathassa a magyar rajongóknak, miért tartják őket a világ egyik legjobb bandájának.

A turnén 60 fős utazó stáb dolgozik, a felszerelést 6 kamion és 8 busz szállítja városról városra. Az alapot egy közel 300 négyzetméteres színpad adja, amihez egy 7 méter hosszú kifutó csatlakozik. A háttérben speciális, mozgatható projektor oszlopok adják a látvány nagy részét, ezek hol kivetítőként, hol extra lámpákként funkcionálnak.

prae.hu

Imagine Dragon

Ezenfelül még több mint 24 tonna felszerelést – hangosítást, intelligens lámpákat és videóprojektorokat - függesztenek fel a színpad fölé. A koncert napján kora reggel kezdődik az építés az Arénában, 70 magyar segédkezik a turné embereinek, 3 targoncát és egy kosaras kocsit használnak a színpadi felszerelés összeállításához.

Imagine Dragon

A csapat pirotechnikát nem használ ezen a turnén, azonban a show alatt stroboszkóp, ködgép és konfettiágyú is szerepet kap. 

Imagine Dragon

Az Imagine Dragons mindent belead a fellépéseibe, ez abból is látszik, hogy sportorvos és csontkovács is készenlétben áll minden bulijuknál, így Budapesten is. Viszont semmilyen extra igényeket nem támaszt a zenekar a szervezők felé, például nem kérnek luxusautókat, elég nekik a sima kisbusz városon belüli közlekedésre.

Imagine Dragon

Az öltözőbe az amerikai 110 voltos átalakítókon kívül csak foteleket, tükröt, valamint állólámpákat kértek. Étkezésben gyümölcsök, sajtok, saláták és húsok mellett 1-2 helyi specialitást is szeretnének megkóstolni, szobahőmérsékletű ásványvíz és üdítőkön kívül csak kávét és teát, valamint kizárólag a fellépés után pár üveg sört kérnek.

Imagine Dragon

Január 20-án a várható kapunyitás 18.45-kor lesz, 20 órakor az elmúlt évek egyik legnagyobb hazai kedvence, a The Biebers kezdi az estét, a világ egyik legjobb koncertbandájaként elhíresült Imagine Dragonspedig 21 óra körül lép színpadra.  

Imagine Dragon

A koncertre nem lehet behozni kamerát, profi fotós felszerelést, hangrögzítő eszközt, iPad-et és selfie botot, valamint üveget és palackot. A beléptetésnél még mindig érvényben van az emelt szintű biztonsági átvizsgálás, tehát táska- és ruha ellenőrzés is lesz, kérjük számoljanak elég időt érkezésnél az Arénába történő bejutásra. 

Imagine Dragon

A január 20-i koncertre jegyek már csak nagyon limitált számban kaphatók a www.livenation.hu oldalon keresztül és a Ticketpro országos hálózatában. 

Imagine Dragon

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés