bezár
 

art&design

2009. 02. 15.
Klasszikusok és modernek - kettős kiállítás nyílt Salgótarjánban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az idén 50 éves Nógrádi Történeti Múzeum első ízben rendezett kettős kiállítást Klasszikus és modernek címmel, amelyet pénteken nyitottak meg Salgótarjánban. Az intézmény erre az alkalomra 50 példányban múzeumi randevújegyet adott ki.

prae.hu

A "klasszikusokat" a XX. század első felének jellegzetes művészeti irányzatairól képet adó Szerelmes képek című tárlaton mutatják be a látogatóknak; az alkotásokat a Mihályfi gyűjteményből válogatták.
Derkovits Gyula, Gulácsy Lajos, Mednyánszky László, Rippl-Rónai József munkái is megtalálhatók a Mihályfi Ernő publicista és művészetkritikus által létrehozott 800 darabos gyűjteményben, amelyet Mihályfi özvegye ajánlott fel Nógrád megye számára 2006-ban.

Ezt a tárlatot a földszinti, a "modernet" az emeleti kiállítótérben nyitották meg. Utóbbi keretében tekinthető meg két fiatal salgótarjáni festőművész, Kalocsai Enikő és Gelencsér János tárlata Ég és föld címmel. A teret maguk az alkotók rendezték be, műveik egymással szemben helyezkednek el a falakon. Kalocsai Enikő színekre és fényekre koncentráló munkáival szemben láthatók Gelencsér János aprólékosan kidolgozott festményei.
Becsó Zsolt, Nógrád megye önkormányzatának elnöke a megnyitón mindenkinek azt kívánta, hogy mindig legyen hely szívében a szerelemnek, legyen a talpa alatt termékeny föld, feje felett pedig tiszta ég.

A múzeum az eseményre limitált szériajegyet adott ki 50 példányban. Az 50. látogató pár elkészíttetheti esküvői meghívóját, akár komolyan gondolja, akár nem.

nyomtat

További írások a rovatból

A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
(Súlyosan elfogult vélemény)
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Platon Karataev: Napkötöző
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés