bezár
 

zene

2016. 01. 12.
A párizsi szalonok hangulatát idéző koncert
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A 19. századi párizsi szalonok hangulatát idézi Balázs János Holdfény és álmodozás című koncertje szombaton a Zeneakadémia nagytermében, a vendégeket egy pohár italra is meghívják a hangversenyre való ráhangolódásképpen.

A koncerten a Holdfényszonáta mellett elhangzik Schumann Álmodozás című darabja - innen a hangverseny címe -, de Chopin és Liszt is terítékre kerül - utóbbi Dante-szonátája csendül majd fel - sorolta Balázs János az M1 aktuális csatorna keddi műsorában, kiemelve, hogy a koncert szándékosan csak egyrészes lesz, előtte-utána lehetőséget adva a találkozásra, beszélgetésre.
    

prae.hu

A szombati koncert első alkalma lesz Balázs János legújabb, A Zongora 1-ben című sorozatának, amely április 4-én folytatódik a ZongOpera című hangversennyel - ezen híres operák témái hangzanak el Liszt Ferenc, Cziffra György és Balázs János zongoraátirataiban. A harmadik, Variációk című október 24-i zárókoncerten többek között Mozart variációi csendülnek fel a Hull a pelyhes fehér hó című gyermekdalra, emellett Beethoven, Chopin és Liszt témái is elhangzanak. Balázs János elmondta, hogy verbálisan is beavatja majd a közönséget a zenék titkaiba, hiszen a bonyolultabb variációknál a kiinduló alapdallam sokszor már nem is érzékelhető.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
A 180-as Csoport című kötet bemutatója
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés