bezár
 

zene

2016. 01. 05.
Szombaton jazz partival ünnepli a születésnapját a Budapest Jazz Club
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szombaton jazz partival ünnepli a születésnapját a Budapest Jazz Club Nyolc éves a Budapest Jazz Club, 2016. január 9-én, mint minden évben, fesztivál hangulatú jazz partival ünnepelik az évfordulót. A 19:30 órakor kezdődő születésnapi esten egymást feszes tempóban váltva három különböző karakterű zenekar lép színpadra. A belépés díjtalan.

A Silence Fiction koncertjén a formáció nemrég megjelent debütáló albumáról mutatja be legfrissebb szerzeményeit, melyekben eredeti módon elegyítik a jazz és popzene stílusjegyeit. A fiatal zenekar a 2014-es Jazz Showcase-en mutatkozott be nagy sikerrel, népszerűségük azóta is töretlenül ível felfelé. Bizonyítja ezt legutóbbi nagyszabású, Zeneakadémián rendezett koncertjük is.

prae.hu

A fiatal csapatot követi hazánk egyik legnépszerűbb jazz zongoristája, Szakcsi Lakatos Róbert. Szőke Niki állandó partnere, a montreux-i és avignoni jazz fesztiválon is díjazott billentyűs ezen az estén saját, kisebb létszámú, ám annál sűrűbb gondolatiságú triójával nyűgözi le a közönséget.

A koncertprogramot a kubai születésű Elsa Valle és zenekara zárja, mely elsőrangú dél-amerikai importból válogatott örökzöldekkel hevíti tetőfokára a hangulatot. A havannai Zeneművészeti Akadémián végzett énekesnő állandó partnere a multiinstrumentalista Winand Gábor, aki szaxofonon, fuvolán és egyedi énekhangjával egyaránt játszi könnyedséggel képes lenyűgözni csodálóit. Az Elsa Valle y sus Hermanos tagnévsora külön említést érdemel, hiszen a két szólistát hangszereik legnagyobbjai, Szakcsi Lakatos Béla, Babos Gyula, Kőszegi Imre és Orbán György kíséri.

Mint minden évben, úgy idén sem marad el a Budapest Jazz Club születésnapi partijainak állandó kelléke, az egy-egy szelet erejéig minden vendéget megillető hatalmas BJC-torta és a koncerteket követő, hajnalig tartó Jam Session. A program ingyenes, a visszatérő és új jazz rajongókat egyaránt szeretettel várják.

Helyszín: Budapest Jazz Club, 1136 Hollán Ernő utca 7.

Dátum: 2016. január 9., 19:30.

A belépés díjtalan.

BJC

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés