bezár
 

irodalom

2016. 01. 02.
Az Apokrif irodalmi folyóirat és a Küklopsz Műhely Társulat bemutatja: Állomások
2016. január 5., 19h, Trafó, 1094 Budapest, Liliom u. 41.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Apokrif irodalmi folyóirat és a Küklopsz Műhely Társulat bemutatja: Állomások Bödecs László, Juhász Tibor és Szendi Nóra köteteinek felolvasószínházi bemutatójával nyitja az évet az Apokrif irodalmi folyóirat és a Küklopsz Műhely Társulat a Trafóban, 2016. január 5-én, kedden 19 órától.

A Küklopsz Műhely Társulat rendhagyó, zenével és beszélgetéssel egybekötött felolvasószínházi produkciót mutat be három, a 2015-ös Ünnepi Könyvhétre megjelent könyvből. Nem is akármilyen háromból, ezek a bemutatkozó kötetek ugyanis a 2007-ben alapított Apokrif irodalmi folyóirat és a Fiatal Írók Szövetsége közös könyvsorozatának első darabjai.

prae.hu

Bödecs László Semmi zsoltár és Juhász Tibor Ez nem az a környék című verseskötetei, valamint Szendi Nóra Zárványok című regénye markáns, egyedi hangú indulások, közös pontjuk a bennük megszólaló beszélők határhelyzetbe szorítottságában, nézőpontjuk sajátságosságában keresendő. Bödecs László első verseskötete végigtekint múlton, jelenen és jövőn, hagyományokon, életeken és érzéseken, belepillantva illúzióinkba és reménytelenségünkbe. Juhász Tibor egy élő nyelvezettel megalkotott haldokló vidéken kalauzol végig a Kassai út felszínes mámorában, a Kitartó kocsma vendégkörének történetein keresztül. Szendi Nóra hősnője, a popkultúrán szocializálódott Irén saját „ugarszindrómájából” való budapesti ámokfutásával próbál kitörni a ketrecbe zárt mindennapokból. A Küklopsz Műhely társulatának két tagja, Horkai Tamás és Erős Zoltán pedig afféle mashupként remixelik össze az elhangzó szövegrészleteket, egyetlen közös műalkotássá sodorva a három könyv anyagát.

Az Állomások-sorozat keretében a társulat a kedvcsináló szórakoztatás mellett a színészi előadás és a szerzők megszólaltatása által szeretné közelebb hozni a műveket az olvasókhoz, az olvasás magányos tevékenységét közösségi élménnyé formálva, az írott szöveget élő momentumokká téve. A felolvasószínházi előadás során rövid beszélgetést is hallhatunk a szerzőkkel.

Állomások

Közreműködik: BÖDECS László, JUHÁSZ Tibor, SZENDI Nóra, HORKAI Tamás, ERŐS Zoltán, TÓTH Melitta

Moderátor: CSEPREGI János, VARGA Ádám

Összellította: HORKAI Tamás

Támogató: Fiatal Írók Szövetsége

Időpont: 2016.01.05., 19:00

Helyszín: Trafóklub

Jegyár: 300 Ft

A könyveket a szerzők dedikálják és a helyszínen 20% kedvezménnyel vásárolhatók meg.

Az esemény a facebookon és a Trafó honlapján.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés